Hlavní obsah

Hvězdné léto pod žižkovskou věží s novinkami

Právo, Radmila Hrdinová

Čtyřicet divadelních inscenací a šest koncertů nabídne pražské Divadlo Kalich divákům od 21. června do 2. září na své letní scéně během druhého ročníku festivalu Hvězdné léto pod žižkovskou věží. Program otevře koncertem Tomáš Klus.

Foto: archiv Komorního divadla kalich

Petr Kostka a Jaroslav Satoranský si pod žižkovskou věží zahrají v inscenaci Hrdinové.

Článek

Loňský ročník navštívilo více než 24 tisíc diváků. I letos se na repertoáru bude podílet kromě Divadla Kalich i Divadlo Palace, Divadlo Verze a Činoherní studio Bouře. A také inscenace Komorního divadla Kalich, jak zní od ledna název bývalého Divadla v Rytířské.

„I letos bude krýt diváky plachta, která se loni osvědčila nejen proti dešti, ale i proti sluníčku. Zvýší se komfort v hledišti a novinkou bude rozšířený gastro servis. Diváci si tak mohou užít všech možností, jež atraktivní okolí letní scény nabízí. Připravili jsme i více hracích termínů než loni, celkem jich bude šedesát pět,“ říká producent Divadla Kalich Michal Kocourek.

Pod žižkovskou věž se vrátí tituly Caveman, Dva nahatý chlapi a Federer-Nadal. Akustické koncerty tam kromě Tomáše Kluse odehrají i František Nedvěd, Michal Hrůza, Nerez s Lucií Šoralovou, Melody Makers nebo 4TET.

Je doma máma? Ptá se Tomáš Klus jako sexuální predátor

Film

Premiéra Komorního divadla Kalich

Od 1. července se na repertoár vrátí trampská hudební retrokomedie Ondřeje Havelky a Martina Vačkáře Zločin v Posázavském pacifiku, kterou Kalich uváděl od jara 2011 pět let. V novém obsazení si Havelka zahraje vedle Jaroslavy Kretschmerové, Petra Halíčka, Martina Zbrožka či svých dětí Rozálie Havelkové a Vojtěcha Havelky. Uvedena bude i další Havelkova inscenace, Jirotkův Saturnin s Jiřím Hánou v titulní roli.

Novinkou bude březnová premiéra Komorního divadla Kalich, a to komedie TIK francouzského autora Laurenta Baffie z prostředí čekárny psychiatrické ordinace. Diváci se mohou těšit na Terezu Kostkovou, Kristýnu Frejovou, Evu Josefíkovou, Josefa Poláška, Václava Knopa a Jaromíra Noska. Režisérem inscenace je Jakub Nvota.

Z každé zakoupené vstupenky loňského léta věnovala letní scéna Divadla Kalich deset korun ve prospěch spolku Dobrý skutek, který pomáhá lidem ve složité životní situaci. Výsledná částka 218 580 Kč pomohla zaplatit nutné pomůcky či terapii čtyřem klientkám spolku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám