Hlavní obsah

Hřebejk začal točit drama Nevinnost s Vetchým a Munzarem

Novinky, Stanislav Dvořák

Ondřej Vetchý, Luďek Munzar a Aňa Geislerová hrají v novince režiséra Jana Hřebejka Nevinnost, která se začala natáčet ve středu. Hotovo by mělo být v říjnu.

Článek

V dalších rolích se objeví Hynek Čermák, Miroslav Hanuš, Alena Mihulová,  Zita Morávková, Anna Linhartová a Rebeka Lizlerová. Luděk Munzar se do kin vrací po bezmála pětadvacetileté pauze.

„Náš film vypráví o lásce a o jejích nejrůznějších tvářích. Motivuje jednání všech našich postav. Je tu láska rodičovská, láska dítěte k rodičům, láska manželská, láska přátelská, láska uražená, láska zrazená, láska nerovná, láska posedlá, vymyšlená, vylhaná, láska zakázaná, láska mimo zákon a láska člověka k člověku,“ řekl o svém novém projektu režisér Jan Hřebejk.

Ve filmu čelí uznávaný lékař a otec rodiny obvinění ze sexuálního zneužívání mladistvých. Skončí ve vazební cele, odkud se nevina prokazuje těžko a protistraně pomáhá člověk, který může být motivován osobní pomstou. Ani když se pravda ukáže, nemusí to znamenat vítězství.

Jan Hřebejk

Jan Hřebejk vystudoval společně se svým dlouholetým spolupracovníkem, scenáristou Petrem Jarchovským, Akademické gymnázium ve Štěpánské a pražskou FAMU. S Jarchovským napsal ještě během studií na FAMU scénář ke komedii z pionýrského tábora Pějme píseň dohola a v roce 1990 se ho podařilo zrealizovat. Film je dodnes považován za kultovní dílko. Velkou slávu sklidil filmový muzikál Šakalí léta o nástupu rock and rollu v Československu. Za divácký hit se považuje jeho retrokomedie Pelíšky a úspěšné byly i filmy Musíme si pomáhat, Pupendo, Horem Pádem, Kráska v nesnázích a Kawasakiho růže.

Příběh od Hřebejkova dlouholetého spolupracovníka Petra Jarchovského se původně jmenoval S pravdou ven, protože v něm figuroval stejnojmenný televizní pořad. Podle všeho půjde o mrazivé drama, podobně jako u jejich minulého filmu Kawasakiho růže. Hřebejk tak pokračuje v odklonu od "laskavého humoru", který je dnes českým filmům často vyčítán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám