Hlavní obsah

Hradiště nabídne filmy, divadlo i Dyka a Tata Bojs

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 28. července začíná 43. ročník Letní filmové školy v Uherském Hradišti. Půjde samozřejmě hlavně o filmy, ale ani hudba, divadlo a literatura nepřijdou zkrátka.

Foto: Tino Kratochvil

Vojtěch Dyk

Článek

Hudební program je letos velmi pestrý. Za hlavní hity festivalu se dají považovat Vojtěch Dyk a Tata Bojs.

V sobotu 29. července představí Dyk s B-Side Bandem nový repertoár tvořený především autorskými skladbami, ale i největšími světovými hity v novém aranžmá. Stage bude evokovat návštěvu oblíbeného baru – přímo na pódiu bude v rámci show barman míchat koktejly.

V sobotu 5. srpna na Filmovku přijedou pražští Tata Bojs. Oba koncerty jsou zdarma.

Foto: Jan Šída, Právo

Baskytarista Mardoša pohybem rozhodně nešetřil.

V klubu Mír se navíc představí méně známé alternativní soubory (Sbor břežanských kastrátů, Tomáš Palucha, Acute Dose, Role).

V pondělí 31. července se v Redutě po loňském premiérovém výletu do světa klasické hudby představí jeden z nejlepších českých klavíristů Ivo Kahánek.  V úterý 1. srpna poskytne Muzeum v přírodě Rochus dokonalou kulisu pro Jiřího Jilíka, ženský sbor Čečera a jejich hosty v programu O žítkovských bohyních.

Dále festival obohatí devět divadelních představení v Divadelním stanu ve Smetanových sadech. ”Improvizační skupina NO A! vznikla jako výsledek experimentů v Laboratoři Simony Babčákové a jejich inscenace jsou volnou improvizací kombinující herecké a hudební složky, které spolu s kostýmy a světly vytváří dojem klasického činoherního představení, ale bez cenzury a s nekorektním humorem. Divadlo NaHraně zase uvede svěží, vtipnou i dojemnou, ale hlavně chytře napsanou romanci Paralelní vesmíry z pera britského autora Nicka Payna,” poznamenala mluvčí festivalu Lenka Zemánková.

Foto: Petr Horník, Právo

Simona Babčáková.

Literární stan nabídne autorské čtení spisovatele Jiřího Hájíčka, soutěž v dabingu pořádanou Ateliérem Audiovize FMK UTB ve Zlíně, workshop a exhibici v živé poezii okamžiku, resp. slam poetry, či Galinu Miklínovou s Lichožrouty. Vstup na literární program je volný i bez akreditace.

Filmovku doprovodí také několik výstav.

Reklama

Výběr článků

Načítám