Hlavní obsah

Hra s filmovou kráskou Johanssonovou v divadle příliš neohromila

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recenze v zahraničních médiích příliš nepochválily nové uvedení Kočky na rozpálené plechové střeše na Broadwayi v režii Roba Ashforda. V hlavní roli se představila hollywoodská superhvězda Scarlett Johanssonová, která prý patřila ještě k tomu lepšímu ve vlažném představení.

Foto: Boneau/Bryan-Brown, ČTK/AP

Scarlett Johanssonová na jevišti

Článek

Scarlett, která hrála Maggie v této notoricky známé divadelní hře, byla podle recenze v listu The Hollywood Reporter "stejně jako její kolegové vydána napospas režiséru Robu Ashfordovi, režisérovi bez hloubky."

Kritik z New York Times Ben Brantley nazval představení "přiškrceným revivalem", ale samotná Johanssonová mu nevadila. "Klidně se dohadujte o detailech jejího výkonu... Je si zjevně vědoma toho, co chce, a s jistotou si za tím jde," uznal Brantley.

Divoká a bojovná

The Telegraph píše, že diváci nebudou zklamáni jejím "charizmatickým, byť místy trochu bezdechým hraním."

Entertainment Weekly obdivuje hereččina "divokého bojovného ducha" a podivuje se, že "na filmovou hvězdu s velkým sex-appealem působí překvapivě málo svůdně."

O Scarlett Johanssonové se obecně nedá říct, že by nebyla schopná hrát na divadle. Hollywoodská star se na Broadwayi objevila už v roce 2010 ve hře Pohled z mostu Arthura Millera a kritiku nadchla. Získala i cenu Tony.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám