Hlavní obsah

Hra o Amy Winehousové končí. Zakázal ji její otec

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otec zesnulé zpěvačky Amy Winehousové zatrhnul již měsíce připravovanou hru o jejím osudu. Téměř na poslední chvíli se rozhodl, že nedovolí použít její hudbu a jméno.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Zpěvačka Amy Winehousová

Článek

Královskému divadlu v Kodani tak nezbylo nic jiného než zrušit premiéru, která měla být už v lednu 2013.

Na hře prý spolupracovalo několik měsíců jedenáct dánských autorů. Snažili se vystihnout problém enormního tlaku veřejnosti a médií, který psychicky nevyzrálá žena neunesla. Zpěvačka, která je kritikou považována za největší britskou hvězdu 21. století, zemřela v roce 2011.

Ve hře měla zaznít hudba ze dvou studiových alb Amy Winehousové (Frank a Back To Black). Jestliže se ale Mitch Winehouse rozhodl, že divadlu neprodá práva na použití hudby, pak celý projekt ztratil smysl.

Mluvčí rodiny Winehousových už dříve uvedl, že s tímto projektem nespolupracují, neřekl ale, že ho chtějí zakázat.

Když byla Amy loni nalezena mrtvá ve svém domě v Camdenu (sever Londýna), bylo jí pouhých 27 let. Krátce po smrti se vyrojily i spekulace o filmu. Dosud se sice žádný nenatáčí, ale americké a britské bulvární servery naznačují, že se něco chystá.

Řada producentů už prý projevila o její životní příběh zájem a v souvislosti s tím se v médiích objevila jména hereček jako Keira Knightleyová a Scarlett Johanssonová.

Reklama

Související články

Konec spekulací: Winehousovou zabil alkohol

Úřady ve středu prohlásily, že zpěvačku Amy Winehousovou zabil pouze alkohol. Byla nalezena ve svém domě v Camdenu v severním Londýně 23. července. Po její...

Výběr článků

Načítám