Hlavní obsah

Hosty Febiofestu budou Tykwer i Polanski

Novinky, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední německý režisér Tom Tykwer přijede ve čtvrtek do Prahy osobně uvést svůj film Nebe a zahájit jubilejní, 10. ročník mezinárodní přehlídky filmu, televize a videa Febiofest 2003. Na včerejší tiskové konferenci v Praze o tom informoval jeho ředitel Fero Fenič.

Článek

V následujících 18 dnech uvede Febiofest v Čechách celkem 401 filmů, z toho 328 hraných na nejméně 615 představeních v Praze, Brně, Ostravě a Liberci, a poté se ještě přesune na Slovensko. Většina z těchto filmů bude v Čechách a na Slovensku uvedena poprvé, některé už viděli návštěvníci MFF v Karlových Varech. 

Mezi pozvanými i představitelka Marfuši

"Vedle desítky sálů multikina ve Slovanském domě se bude promítat i v kině Ponrepo a na Základní škole v Mikulandské ulici, kde najdou diváci sekci Škola, základ života, " uvedl programový ředitel Petr Sládeček. Mezi dalšími významnými hosty jubilejního ročníku budou například přední švédský režisér Jan Troell, ruská herečka Inna Čurikovová, kterou naši diváci nejvíc znají jako Marfušu z legendárního Mrazíka, herečka Laura Bettiová, která uvede v Čechách první kompletní retrospektivní přehlídků filmů P. P. Pasoliniho.

Polanski si přijede pro Kristiána za přínos světové kinematografii

 Dosud není stoprocentně potvrzena účast návštěva herce Maxe von Sydowa, ale už se ví, že v druhé polovině pražské části přijede režisérka Agniezska Hollandová, polský herec Francziszek Pieczka, který ztvárnil hlavní roli ve filmu Haliny Pawlovské a Milana Šteindlera Díky za každé nové ráno, a závěr pražské části přehlídky ozdobí 31. ledna světově proslulý režisér Roman Polanski, který uvede svůj film Pianista, laureáta Zlaté palmy z Cannes 2002. Zároveň převezme v rámci udílení ceny české kritiky Kristián za nejlepší český animovaný, dokumentární a hraný snímek roku 2002 ocenění Za přínos světové kinematografii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám