Hlavní obsah

Holmesovský muzikál na podzim v pražském Karlíně

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál Legenda jménem Holmes představili tvůrci v pražském Hudebním divadle Karlín, kde bude mít 18. října světovou premiéru v režii Gabriela Barreho. Hudba, texty písní i libreto napsal Ondřej G. Brzobohatý a hlavní dvojroli Sherlocka Holmese a Sira Arthura Conana Doyla budou alternovat Vojtěch Dyk a Lukáš Janota.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Autor muzikálu a představitel hlavní role. Ondřej Gregor Brzobohatý a Vojtěch Dyk.

Článek

„Holmes dokáže lidi úžasně spojit, netušil jsem, že bude mít takovou odezvu. Jsem šťastný, že si mohu na tom nádherném jevišti, kde hrál můj otec, splnit sen a uvést zde své dílo. A to s nejlepším obsazením, jaké si dovedu představit,“ řekl Ondřej G. Brzobohatý.

Muzikál vypráví humornou formou o snaze spisovatele Arthura Conana Doyla oprostit se ze zajetí stínu proslulého detektiva, jehož svým dílem stvořil. Vysvobození vidí ve smrti své nejslavnější literární postavy. Důležitou roli v tom sehraje i postava Doylova vydavatele Virgila Cromwella, která je zcela smyšlená, zatímco ostatní postavy se více či méně opírají o reálné předlohy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V muzikálu budou hrát Vojtěch Dyk i Ivana Chýlková.

Podle slov ředitele Hudebního divadla Karlín Egona Kulhánka se ne každému původnímu dílu podaří, aby se pro ně nadchl. „Do Ondřejova Holmese jsem se ale od začátku zamiloval a těším se, že mu v Karlíně dáme opravdu krásnou podobu s výbornými herci, živým orchestrem pod taktovkou Chuheie Iwasakiho, scénografií, kostýmy i jevištními triky,“ řekl.

V dalších rolích se představí Anna Fialová, Kristýna Daňhelová, Ivana Chýlková, Jaroslava Kretschmerová, Aleš Háma, Denny Ratajský, Jan Sklenář, Petr Vaněk a Filip Rajmont.

„Už teď můžu říci, že to nebude ledajaký, ale kultovní muzikál. Proto toto označení máme i na plakátech,“ slibuje představitel hlavní role Vojtěch Dyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám