Hlavní obsah

Hollywood začne prodávat digitální filmy přes internet

Hollywoodská studia začnou prostřednictvím internetu prodávat digitální verze svých předních filmů, jako jsou King Kong a Zkrocená hora. Zahájení tohoto prodeje je považováno za krok směrem k plné digitální distribuci filmů přes internet.

Článek

Studia Warner Bros., Universal Pictures, Sony Pictures, Paramount Pictures, Twentieth Century Fox a MGM začnou nabízet některé své premiérové i starší tituly v digitální verzi na internetové stránce s názvem Movielink. Tyto služby však zatím platí pouze ve Spojených Státech.

Ceny nových filmů se budou pohybovat mezi 20 a 30 dolary a budou zhruba odpovídat cenám filmů na DVD. Starší tituly budou stát 10 až 20 dolarů. Studia Sony a Lionsgate budou prodávat filmy v digitální verzi na internetové stránce CinemaNow. Obě stránky budou umožňovat spotřebitelům vytvoření záložních kopií. Ty však budou vybaveny softwarovou ochranou, která znemožní jejich vypálení na DVD disky a přehrávání na DVD přehrávačích.

Stránky zatím nabízely stažení filmů v digitální verzi pouze ve formě půjčky na časově omezenou dobu. Některé filmy sice bylo možné rovněž koupit, většinou šlo ale o snímky druhé kategorie.

Studia začnou nabízet některé nové filmy na internetu ve stejný den, kdy bude zahájen jejich prodej na DVD. Většina filmů bude na internetu v digitální podobě k dispozici do 45 dnů od začátku prodeje DVD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám