Hlavní obsah

Hollywood versus Marhoul: Američané točí vlastní "Tobruk"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shodou náhod se americké studio Walt Disney Pictures letos pustilo do podobné látky jako český režisér Václav Marhoul. Americký válečný snímek nazvaný Killing Rommel vychází z románu Stevena Pressfielda.

Článek

Magazín Variety uvedl, že scénář k hollywoodskému filmu píše Randall Wallace, který je podepsán i pod známým dojákem Pearl Harbor. Ten zvolili čtenáři Novinek za osmý největší kýč v dějinách Hollywoodu. Výsledky ankety zde.

Jako producent bude na projekt Killing Rommel dohlížet Jerry Bruckheimer. Příběh se zaměřuje na jednu britskou jednotku. Ta chce zastavit obávaného nacistu Erwina Rommela, zvaného "pouštní liška", který velel jednotkám Afrikakorps a dal za druhé světové války Britům pořádně zabrat.

Marhoul byl rychlejší

Václav Marhoul natáčel svůj film loni v Tunisu a jde o příběh příslušníků československého pěšího praporu z roku 1941. V Tobruku si zahráli Jan Meduna, Petr Vaněk, Robert Nebřenský, Matěj Hádek, Kryštof Rímský, Petr Stach a další.

Rozpočet amerického snímku bude pochopitelně x-krát větší a vzhledem k tomu, že americké snímky mají většinou lepší výpravu, hudbu, efekty atd., má český Tobruk velké štěstí v tom, že Hollywood předběhl - premiéra je už 11. září.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám