Hlavní obsah

Hollywood jako matrojška

Novinky, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upoutávka na americký film Hollywood, Hollywood může znít lákavě: komedie ze zákulisí továrny na sny od oscarového režiséra Stevena Soderbergha (Erin Brokowich, Traffic) s Julií Robertsovou, Bradem Pittem a Davidem Duchovnym. A ačkoliv nic z řečeného není vyslovená lež, mnohý z takto naladěných diváků se po pár minutách může cítit až podveden.

Foto: PRÁVO - Radek Plavecký

V lékárně v Mladé Boleslavi (na snímku) už si o kartu na slevy řeklo téměř šest stovek pacientů.

Článek

Těžko říci, zda fakt, že na poslední Soderberghovy filmy chodili i ti, kdo art kina obcházejí obloukem, mistra nezávislosti (Sex, lži a video) vyděsil, rozčílil nebo jen přiměl k tomu, aby si z nich udělal legraci. Buď jak buď, Hollywood, Hollywood je překomplikovaný a překvapivě nudný kus.

Začíná to jako film o natáčení filmu. Záhy zjistíte, že se díváte, jak se o tom natáčí film, pak uzříte, že i to je součást natáčení filmu, abyste nakonec prozřeli: to všechno bylo natáčení filmu. Pokud se v té směsici chcete zorientovat, nezapomeňte doma baterku, tužku a papír.

Jestli se ale chcete kromě orientace i trochu bavit, žádá se, abyste byli dokonalými znalci: v řádce odkazů (a vězte, že nikoliv na Titanic) je ukryto pár slušných vtipů, ale budete na ně čekat jako na Brada Pitta, jehož role je tak maličká, že si fanynky oči vypláčou.

Samozřejmě, že Julia Robertsová je hezká, a že ona i ostatní dobře hrají. Ve snímku, natáčeném většinou těkající digitální kamerou a vylepšeném" ještě rozostřením, to ale moc neužijete.

P.S.: Vše uvedené neplatí pro jistý druh intelektuálů: u jejich debat nad hloubkou nového Soderberghova filmu bych věru nechtěla být.

Hollywood, Hollywood, USA 2002 Režie: Steven Soderbergh, scénář: Coleman Hough, kamera: Steven Soderbergh, hrají: Julia Robertsová, Blair Underwood, David Duchovny, Mary McCormacková, Brad Pitt a další

Reklama

Výběr článků

Načítám