Hlavní obsah

Holly z Červeného trpaslíka bude diskutovat s českými fanoušky

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Norman Lovett, který hrál mluvící počítač v kultovním seriálu Červený trpaslík, navštíví festival sci-fi filmů Future Gate, který se koná od 27. února do 3. března 2019 v pražské Lucerně.

Foto: Profimedia.cz

Norman Lovett

Článek

Lovett 2. března uvede maraton první série Červeného trpaslíka a po maratonu bude k dispozici fanouškům na diskusi a autogramiádu. Další den bude mít stand-up show od 20.30 v kině Světozor. Do programu festivalu je zařazen i film Zlouni z vesmíru, ve kterém si Lovett zahrál.

„Šestý ročník festivalu Future Gate dá divákům možnost srovnání několika filmových vizí, podoby budoucnosti naší planety, od těch katastrofických až po ty pozitivnější. Naším letošním cílem je totiž motivovat k zamyšlení a upozornit na aktuální i budoucí problémy životního prostředí. Téma budoucnosti životního prostředí bude rezonovat napříč filmy i doprovodným programem,“ sdělil pořadatel festivalu Filip Schauer.

Cigán ve vesmíru

Festival zahájí maďarská černá komedie z doby prvního letu kosmonauta Gagarina do vesmíru Lajko: Cigán ve vesmíru. Snímek vykreslující absurditu socialistické doby přijede do Prahy představit režisér Balázs Lengyel.

„Kanadský psychologický sci-fi thriller Freaks (2018) o superhrdinech šikovně kombinuje všechny známé metody z tematicky blízkých blockbusterů a divákům je postupně servíruje společně s originálním příběhem. Ve snímku režisérů Zacha Lipovsky a Adama B. Steina exceluje vedle Emile Hirsche (Příběh mého syna, Útěk do divočiny) a Bruce Derna (Nebraska, Návrat domů) teprve desetiletá Lexy Kolker. Kanadská novinka sbírá ocenění na prestižních filmových festival napříč kontinenty,“ upozornila mluvčí festivalu Adéla Brabcová.

Novinku srbské produkce A. I. Rising uvede režisér Lazar Bodroža. Celovečerní filmový debut Prospektor režisérů Christophera Caldwella a Zeeka Earla vznikl díky obrovskému úspěchu jejich stejnojmenného krátkého filmu. V podmanivém prostředí nehostinné planety boj o bohatství i svůj život svedou Sophie Thatcher, Pedro Pascal (Narcos, Hra o trůny) a Jay Duplass.

„Z legend letos festival uvádí mistrovské dílo režiséra Andrewa Niccola sci-fi thriller Gattaca. Herecké hvězdy Ethan Hawke, Jude Law a Uma Thurman žijí v nedaleké budoucnosti orwellovského světa s kastovním systémem, kdy život člověka určují jeho genetické předpoklady. I původní Godzilla (1954) je i po pětašedesáti letech od natočení stále podmanivá a nabízí zajímavý vhled do japonské kinematografie 20. století, jímž tvůrci poukazovali na nesmyslnost vývoje jaderných zbraní. Z Japonska pochází i třetí klasika, animovaný film Kovboj Bebop: Lovec odměn. Věhlas si získal především v podobě seriálu z konce 90. let, v roce 2001 spatřil světla světa i v podobě celovečerního snímku,“ dodala Brabcová.

Více najdete na www.futuregate.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám