Hlavní obsah

Hlas Chefa v South Parku končí, neunesl vtipy o náboženství

Novinky, Stanislav Dvořák

Populární seriál South Park už nikdy nebude jako dřív - zpěvák Isaac Hayes, který mluví Chefa, totiž odchází. Pravděpodobně neunesl zesměšňování scientologů, ke kterým se sám hlásí.

Článek

Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone si chtěli dělat legraci ze scientologů už dávno, ale přátelství s Hayesem je od toho odvracelo. Nakonec došli k závěru, že to zpěvák vydrží a natočili známý díl s Tomem Cruisem. Spletli se.

Isaac Hayes to bohužel neunesl a uražen odchází. Oficiálně tvrdí, že South Park "nepřiměřeně zesměšňuje náboženství a otázky víry a tím vytváří netoleranci," ale přitom neřekl konkrétně, že mu vadí díl s Cruisem. Lidé z televizní branže mu ale nevěří, že mu vadí "rostoucí bezcitnost" seriálu. Pokazují na to, že Hayes užívá pokrytecký dvojí metr - pokud se dělají vtípky na křesťanství a židovství, tak mu to nevadí, ale u scientologie je najednou problém.

Hayes disponuje skutečně unikátním hlasem a těžko se bude nahrazovat. V USA je hudební legendou (známá je např. píseň z filmu Shaft, kde bylo na svou dobu revolučně použito tzv. kvákadlo, neboli wah-wah pedál).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám