Hlavní obsah

Herečka se soudí, protože zveřejnili její věk. Soudu navíc tají své jméno

Novinky, Stanislav Dvořák

Soudní spor se silvestrovským nádechem rozpoutala jedna americká herečka v Texasu. Zuří, že známá filmová databáze IMDB zveřejnila její věk a žádá milión dolarů odškodné. Soud to zatím odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Americký soud chce veřejné líčení. Ilustrační foto

Článek

Neznámá se domnívá, že nedostane práci, protože Hollywood vnímá herečky po čtyřicítce jako osoby "za zenitem". Aby se nezesměšnila, odmítá říct soudu své jméno a vymyslela si pseudonym.

Jenže to se nelíbí soudkyni Marshe Pechmanové, která prohlásila, že případné škody nejsou tak hrozné, aby se mohla soudit anonymně. Dala jí čtrnáct dní na to, aby do materiálů soudu doplnila pravé jméno, nebo její žalobu shodí ze stolu.

Žena, která si říká Jane Doe, teď musí zvážit další krok. Pro herečky je věk natolik citlivé téma, že se za ni postavily i mocné odbory - takovéto databáze podle nich podporují diskriminaci. IMDB ji požádala, aby už odhalila pravé jméno a soudkyně souhlasila. Na případu si evidentně nejvíc smlsne televize, protože už teď je cítit silný zájem veřejnosti o otevřený soud, který se může změnit v mediální divadlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám