Hlavní obsah

Herec Jeff Goldblum vydá jazzové album

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Jeff Goldblum je filmovým divákům známý především díky rolím ve snímcích Moucha (1986), Jurský park (1993) či Den nezávislosti (1996). Nyní ale vstupuje na hudební scénu a chystá se vydat debutové album. Svým klavírním hráčským umem si získal zástupce společnosti Decca. Informoval o tom hudební server nme.com.

Foto: ČTK

Jeff Goldblum je skvělý muzikant.

Článek

Lidé z vydavatelství Decca Goldbluma zaregistrovali na loňském vystoupení, během kterého doprovázel jako klavírista zpěváka Gregoryho Portera v televizním pořadu Grahama Nortona. Na to konto mu nabídli spolupráci a on ji přijal.

„Každý miluje Jeffa Goldbluma. Je to fantastický jazzový klavírista, kapelník a ten nejmilejší člověk na světě. Jeho láska k jazzu je až nakažlivá a kdekoliv hraje, udělá posluchače šťastnými. Pokud dostaneme jeho hudbu do domácností, pomůžeme tak udělat z tohoto světa šťastnější místo,“ prohlásil zástupce firmy Decca Tom Lewis.

Z nabídky nahrát album se raduje i herec. „Jsem velmi šťastný, že mohu být členem společenství lidí z Decca, jednoho z nejprestižnějších labelů všech dob,“ svěřil se. Termín vydání alba zatím nebyl zveřejněn, ale zahraniční média soudí, že to bude ještě v letošním roce.

Dnes pětašedesátiletý Goldblum hrál na piano prakticky celý život, přičemž působil především v barech města Pittsburgh a jeho okolí. Od devadesátých let minulého století hrává i s The Mildred Snitzer Orchestra.

Kromě výše uvedených je známý i z dalších filmů, například Do noci (1985), Mister Frost (1990), Tajná mise (1992), Velký švindl (1996), Ztracený svět: Jurský park (1997), Dvojník (2000), Život pod vodou (2004), Záměna (2010), Grandhotel Budapešť (2014), Mortdecai: Grandiózní případ (2015) či Den nezávislosti: Nový útok (2016).

V roce 1996 ho nominovali na Oscara za krátkometrážní film Little Surprises, který režíroval.

Reklama

Výběr článků

Načítám