Hlavní obsah

Hendrixovo ztracené album vyjde v březnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá zpráva pro sběratele a kytarové nadšence - příští rok vyjde ztracené album Jimiho Hendrixe. Nikdy nevydané nahrávky se budou prodávat pod názvem People, Hell And Angels.

Článek

Materiál byl natočen v letech 1968 a 1969 a měl vyjít pod názvem First Days Of The New Rising Sun, ale mezitím Hendrix zemřel. V USA vyjde 5. března 2013, evropské vydání zatím nebylo upřesněno. Hendrix na nahrávce experimentuje s dechy, klávesami, perkusemi a druhou kytarou.

V současnosti půjde v USA a Velké Británii do kin koncert Jimiho Hendrixe z Woodstocku u příležitosti jeho sedmdesátin. Film Live at Woodstock obsahuje také rozhovory s muzikanty Billym Coxem a Mitchem Mitchellem a zvukovým inženýrem Eddiem Kramerem. Režie se ujal Bob Smeaton.

Hlavně se ale připravuje hraný film, kde má Hendrixe ztvárnit Andre 3000 z hip-hopové skupiny OutKast. Tento film byl předmětem různých diskuzí léta. Měl by se jmenovat All Is By My Side a natáčí se v Irsku.

Foto: otukast.com

Raper Andre 3000

O raperovi Andre 3000 (vlastním jménem Andre Benjamin) v hlavní roli se spekulovalo  delší dobu. Film bude režírovat John Ridley, který i sám napsal scénář, a produkce se ujaly společnosti Three Kings and U-Turn.

Příběh by se měl zaměřovat na nejdůležitější léta 1966 a 1967, kdy Jimi Hendrix pobýval v Anglii a právě tam prorazil. Zemřel ve 27 letech 18. září 1970 v Londýně. Zadusil se poté, co zkonzumoval velké množství vína a prášků na spaní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám