Hlavní obsah

Hello Carol! Legendární hity Gladiators letí poprvé z Jamajky do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Poprvé se v Praze má představit ikona roots reggae, kapela z Jamajky, která pro žánr znamená to, co Rolling Stones pro rock. The Gladiators, autoři hitu Hello Carol, 26. října vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: Jahmusic.net

The Gladiators

Článek

Skupina The Gladiators byla založena roku 1967 jako vokální trio, které tvořil Albert Griffiths, David Webber a Errol Grandison. První hit Hello Carol je v šedesátých letech náležitě proslavil a pak provázel ještě několik dekád.

Obsazení skupiny se za padesát let pochopitelně mnohokrát změnilo, hity ale zůstávají. K nejlepším patří Bongo red, Naturality, Stick a bush, Dreadlocks the time is now, Jah works, Bellyful a další.

Nová deska s Droopem

V roce 2004 musel i neúnavný harcovník Albert Griffiths ze zdravotních důvodů ukončit kariéru. „Do kapely přivedl své syny Alana a Anthonyho a všichni společně natočili v jamajském studio Anchor album Father and Sons. Al zkoušel zpívat otcovy hity, jak nejlépe uměl, kapela se přesto po několika turné a menším útlumu rozhodla, že za nového zpěváka chce raději vnuka druhého ze zakladatelů skupiny Davida Webbera. Tento mladý jamajský zpěvák a deejay si říká Droop Lion a jeho nakřáplý hlas má velmi blízko k Albertovi, ale zároveň funguje i na mladší generace vychované ragga a dancehallem,“ popisuje reggae nadšenec a pořadatel Lukáš Kolíbal.

Loni nahráli The Gladiators s Droopem v Kingstonu novou desku Back on Tracks, kterou produkovali Clive Hunt, Cabel Stephenson a Clinton Ruffus. Kapela poté vyrazila na turné v létě 2014, kdy se objevila na mnoha velkých festivalech Evropy, jako je španělský Rototom nebo německý Chiemsee.

Vstupenky budou v prodeji od úterý 8. září 2015 za 450 Kč plus poplatky prodejce. Bez poplatků v pokladně Lucerna Music Baru a www.musicbar.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám