Hlavní obsah

Harvey Keitel o Mládí: Tu roli chci

Slavnostní premiéra filmu Mládí spojená se startem nového distribučního labelu KVIFF Distribution proběhne 6. října v kině Světozor. O dva dny později, 8. října, vstoupí Mládí, režiséra Paola Sorrentina do českých kin.

Ukázka z filmu Mládí: Budoucnost a minulostVideo: KVIFF

 
Článek

„Viděl jsem Sorrentinovy snímky Božský a Velká nádhera a dal mu vědět, že o práci s ním velmi stojím. Jeho filmy patří k nejkrásnějším, jaké jsem kdy viděl. Poté přišel scénář a já jsem řekl svému zbrusu novému agentovi, Johnu Burnhamovi z ICN: „Tu roli chci!“ A dostal jsem ji. Nebo spíš – on mi ji sehnal,“ vyprávěl jeden z hlavních představitelů Harvey Keitel na letošním MFF Karlovy Vary, odkud si film odnesl Diváckou cenu deníku Právo.

„Věříme, že spojení se značkou MFF Karlovy Vary pomůže nasměrovat diváky k tomu, že se jedná o výjimečné filmové dílo, které by nemělo uniknout jejich pozornosti,“ říká o novém projektu prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Upoutávka na film MládíVideo: KVIFF

V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách se každý rok setkávají staří přátelé Fred Ballinger (Michael Caine) a Mick Boyle (Harvey Keitel). Letos se zde Fred léčí pod dozorem své dcery (Rachel Weisz) a mezi léčebnými kúrami s Mickem vzpomínají na pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra a se suchým humorem komentují své chátrající tělesné schránky. Život kolem nich a ostatní excentričtí hosté - jihoamerická fotbalová legenda, mladý herec z Kalifornie nebo současná Miss Universe - jim poskytují bohaté podněty k úvahám o mládí, kráse, kreativitě, zkrátka o všem, co zahání myšlenky na blízký konec.

„Baví mě, jak Scorsese, Anderson nebo Sorrentino vyprávějí příběhy. Je to, jako když posloucháte hudbu. Je v nich něco, co se vám líbí, co se vás hluboce dotkne

a možná vás i změní. I když to něco třeba neumíte přesně pojmenovat,“ doplňuje Harvey Keitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám