Hlavní obsah

Gott zazpívá českou hymnu na zahájení MS v klasickém lyžování

Právo, jp

Několikanásobný Zlatý slavík a nejznámější zpěvák České republiky Karel Gott zazpívá za varhanního doprovodu Pavla Větrovce Českou hymnu na zahajovacím ceremoniálu Mistrovství světa v klasickém lyžování Liberec 2009, který se bude odehrávat v liberecké Tipsport aréně 18. února.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott

Článek

Na ceremoniálu zahraje i legendární skupina Deep Purple a přenos kromě České televize se bude vysílat do mnoha zemí na celém světě.

„Jsem ráda, že Českou hymnu zazpívá právě Karel Gott. Je známý nejen u nás, ale také v Německu a Polsku a bude pro všechny návštěvníky, kteří navštíví show s názvem Velká bílá noc, dobrým vyvrcholením večera. Navíc, jak se mně sám přiznal, má rád Deep Purply a tak ho snad uvidíme i na jejich koncertu, který následuje hned po oficiální části ceremoniálu,“ uvedla prezidentka organizačního výboru šampionátu Kateřina Neumannová.

Dodala, že byla velmi překvapená přístupem Gotta. „Když jsem s ním o tom hovořila, řekl, že je to pro něj otázka cti a prestiže zazpívat hymnu na takovéto příležitosti,“ dodala Neumannová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám