Hlavní obsah

GLOSA: Chinaski mění vítěznou sestavu

Právo, Jaroslav Špulák

Stará pravda říká, že vítězná sestava se nemění. Nyní se ale proti ní postavili členové Chinaski Michal Malátný a František Táborský, když prostřednictvím Facebooku oznámili, že po 18. prosinci už nebudou jejich spoluhráči čtyři další z kapely. Někteří to označují za její rozpad, což je ale přehnané. Chinaski jen budou pokračovat v jiné sestavě.

Foto: archív kapely

Chinaski ve stávající sestavě

Článek

Zůstanou v ní právě Malátný a Táborský, kteří dosud kapelu táhli. Že se tento tandem nerozešel, je pochopitelné – vždyť stojí za písněmi z nejlepších dvou alb, jaká Chinaski ve své kariéře vydali. Jsou jimi Rockfield (2014) a Není nám do pláče (2017).

Ačkoli právě proto je překvapivé, že se rozhodl pokračovat dál bez spoluhráčů, s nimiž v posledních letech dosáhl největších úspěchů své kariéry. Vždyť Chinaski v té sestavě došli k charakteristickému a na koncertech i albech profesionálně prezentovanému zvuku.

Nadto minulý týden skončilo největší a zřejmě i nejúspěšnější turné kapely. Během něho už asi bratři Škochové, Petr Kužvart a Ota Petřina ml. o svém dalším osudu věděli, přesto podali na pódiích výborné výkony.

Tandem Malátný–Táborský má to, co přijde po odchodu čtyř spoluhráčů, jistě promyšlené. Ti, kteří napříště v sestavě Chinaski budou, už určitě informaci o svém angažmá mají, takže se mohou pečlivě připravovat. Jistě půjde o zkušené muzikanty, v kuloárech se šeptá i o těch, kteří s kapelou absolvovali poslední turné jako hosté.

Pokud tedy Malátný a Táborský v prohlášení tvrdí, že pro Chinaski je to sice těžké, ale správné a hlavně upřímné rozhodnutí, ponechme jim nyní právo a čas nachystat se napříště tak, aby na koncertech přesvědčili příznivce o tom, že změnit vítěznou sestavu může být třeba někdy ku prospěchu věci.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám