Hlavní obsah

George Michael byl uložen do hrobu v Londýně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve ve středu byly uloženy ostatky zpěváka George Michaela do hrobu v Londýně. George Michael zemřel už v prosinci 2016 ve věku 53 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hudebníka George Michaela uložili v Londýně k poslednímu odpočinkuVideo: Reuters

 
Článek

Zpěváka uložili na londýnském hřbitově Highgate, kde leží také Karel Marx a George Eliot.

Začátkem března potvrdila pitva, že zemřel z přirozených příčin, selhalo mu srdce. Zpráva konkrétně uvedla, že ho postihla kardiomyopatie spojená s myokarditidou. Úřady se nedomnívaly, že by muzikanta někdo zavraždil, ale psalo se o tom, že mohl být na drogách. Měl s nimi bohaté zkušenosti. Mimo jiné seděl i ve vězení za řízení pod vlivem drog a způsobení nehody.

George Michael (vl. jménem Georgios Kyriacos Panayiotou) začínal v roce 1981 v popové skupině Wham!. Později rozjel sólo kariéru a v nových písních více zdůrazňoval soulový feeling.

Debutoval deskou Faith v roce 1987 a nahrál řadu hitů jako Freedom 90, Jesus To A Child, Careless Whisper, Don't Let The Sun Go Down On Me, Outside, Fast Love, Too Funky a další.

Jeho úspěšná kariéra málem skončila, když dostal v roce 2011 zápal plic a bojoval o život. Jakmile se jeho stav o něco zlepšil, nedal na radu lékařů a hned začal pracovat, což se mu v roce 2012 vymstilo - zpěvák byl nucen zrušit turné, protože trpěl stavy úzkosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám