Hlavní obsah

G. Love se vrací po dvou dekádách do Evropy

Americký zpěvák a kytarista Gareth Dutto známější jako G. Love vystoupí sólově 20. října v pražském Lucerna Music Baru a o den později v brněnském Kabinetu Múz. G. Love, který na sebe upozornil v polovině devadesátých let osobitým spojením bluesového písničkářství a hip hopu, do Evropy přijíždí po 21 letech.

Foto: Liver Music / Kaelan Barowsky

G. Love

Článek

G. Love & Special Sauce byli objevem poloviny devadesátých let, kdy jim vyšla skvělá alba G. Love and Special Sauce a Coast to Coast Motel. K úspěchu pomohl kapele i singl Cold Beverage, který vysílala MTV.

Po prvních dvou albech se skupina tvořená dále bubeníkem Jeffreyem Housemanem Clemensem a basistou Jimim Jazzem Prescottem skoro rozpadla. Každý z jejích členů se začal věnovat vlastním projektům. Přesto dokázali natočit třetí album Yeah, It´s That Easy, které bylo soulovější a objevili se na něm hosté včetně Dr. Johna. Ještě širší záběr měla pátá deska Electric Mile, kde zněly i vlivy psychedelie a funku.

Překvapivost raných alb mu však chyběla a G. Love se zaměřil na sólovou dráhu. V roce 2008 sice kapela ještě vydala úspěšnou desku Superhero Brother, kde zněly i klávesy, ale po jeho vydání odešel basista Prescott. V půlce druhé dekády nového tisíciletí se sešla kapela v původním složení. Poslední deskou je čtyři roky stará Love Saves The Day.

Nyní G. Love dokončuje materiál čtvrté sólové album The Juice, které má vyjít v lednu. Autorsky a producentsky se na něm podílí Keb ´Mo´.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám