Hlavní obsah

Funky Top Dream Company si pozvala do klipu Michaela V. z J.A.R.

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Top Dream Company, dvanáctičlenná funk´n´soulová formace, připravila pro své příznivce nový videoklip Keep Your Hands Off My Girl. Hostuje v něm i rapper Michael V. z J.A.R.

Článek

Top Dream Company je skupina, která vznikla v roce 2004 kolem kapelníka a trumpetisty Harmyho. Výraznou, a nejen pro svou výšku nepřehlédnutelnou, postavou je mimo jiné zpěvák Ondřej Ruml, známý i z televizního X Factoru. Se skupinou je spojena také Marta Balážová, Vojtěch Dyk nebo Američan Ted Whang, který na dálku působí jako hlavní textař. Od roku 2009 spolupracují s gospelovým souborem Maranatha Gospel Choir.

Top Dream Company zatím vydali DVD Live In Prague a studiovou desku Keep On Movin`. Hrají klasický dechařský funk jako v dobách skupiny Earth, Wind and Fire a Stevieho Wondera, dávno před vlnami acid-jazzu a elektroniky.

Přípravy na natáčení klipu podle kapely zabraly téměř tři měsíce, pomáhalo téměř 50 herců i neherců. Pod vedením režiséra a scénáristy Jana Chramosty a kameramana Asena Šopova, nominovaného na Oskara za film Želary, vznikl originální videoklip točený pouze na jediný záběr.

Zpěvák a spoluzakladatel skupiny Ondřej Ruml před natáčením uvedl: „Vždycky se mi líbily klipy na jeden záběr, je to taková improvizace. Nejvíc se ale těším na Michaela V., jehož věci poslouchám už léta a jehož účastí v klipu se mi tak trochu plní sen.“

Klip je předzvěstí k připravovanému třetímu CD. Oficiálně bude pokřtěn 10. října v pražském Lucerna Music Baru a 12. října v brněnském Metro Music Baru.

Reklama

Výběr článků

Načítám