Hlavní obsah

Fun Lovin Criminals zahrají zdarma na Václavském náměstí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václavské náměstí v Praze oživí ve čtvrtek a pátek koncerty skupin Fun Lovin Criminals, Kraak & Smaak či Čechomor. Konají se v rámci akce Ochutnejte Evropu jako součást evropského summitu regionů a měst v Praze a nevybírá se žádné vstupné.

Článek

Newyorští Fun Lovin Criminals, momentálně sídlící v Londýně, patřili v ČR vždy k velmi oblíbeným souborům a několikrát u nás vystupovali. Oblíbenci režiséra Quentina Tarantina čerpají z funku, popu, soulu i hip-hopu, který spíše ironizují, než kopírují.

Chlapíci v černých oblecích začínali v devadesátých letech minulého století a brzy si získali respekt hudební kritiky. Už jejich debut Come Find Yourself znamenal masový úspěch, prodalo se ho přes milión kopií. K jejich nejznámějším hitům patří The King Of The New York, Loco a Barry White. Ve čtvrtek by měli vystupovat kolem 18:00 hod.

Po dvacáté hodině by se na Václavském náměstí měla představit ještě holandská electro-funková skupina Kraak & Smaak, která v současné době slaví úspěchy po celé Evropě a dokonce i v USA a Kanadě. 

Program na čtvrtek a pátek doplňují také Sifu Versus, Čechomor, Iva Frühlingová, Gipsy.cz, Sunset Blvd., Terrafolk a The Hot Club of Dublin. Pouliční veselí by mělo trvat až do soboty.

Reklama

Výběr článků

Načítám