Hlavní obsah

Frodův meč vydražen za 156 tisíc dolarů, trpasličí sekyra vynesla 180 tisíc

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za 156 tisíc dolarů (cca 3,1 miliónu Kč) se v aukci prodal meč Froda Pytlíka z Pána prstenů, uvedla agentura DPA. Některé jiné rekvizity však nenašly zájemce.

Článek

Aragornův meč (Aragorna hrál Viggo Mortensen) vynesl v aukci 62 tisíc dolarů. Největší úspěch měla nakonec sekyra trpaslíka Gimliho (John Rhys-Davies), která se prodala za 180 tisíc dolarů.

Prsten, který hraje ve filmu zásadní roli, vynesl jen 13 tisíc dolarů. Vůbec nebyl zájem o hobití uši a kupce nenašla kupodivu ani Gandalfova hůl. Minimální cena byla stanovena na 60 tisíc dolarů, což bylo pro fanoušky moc.

Rekvizity pocházely ze sbírky soukromého sběratele, která patří k největším na světě, více předmětů z filmové trilogie má podle DPA už jedině režisér Peter Jackson. Jeho trilogie Pán prstenů patřila k nejúspěšnějším filmům v historii. Už 12. prosince vstupuje do našich kin další jeho dílo, druhý díl Hobita.

Reklama

Výběr článků

Načítám