Hlavní obsah

Freerockoví The Ex představí v Praze nové album

– Praha
Novinky,

Nizozemští The Ex patří k nejvýznamnějším alternativním souborům posledních čtyřiceti let. Od anarchistického punku přešli k alternativnímu rocku, ale spolupracovali i etiopskými hudebníky nebo dechovkami. V pražském paláci Akropolis vystoupí 18. října v rámci turné k nové desce.

Foto: Rachot

The Ex

Článek

Album 27 Passports s deseti skladbami vydali The Ex letos v březnu po skoro osmileté pauze. V mezidobí však vydali další desku s dechovou sekcí Brass Unbound a druhou desku s dnes již nežijícím etiopským saxofonistou Getachewem Mekuriou.

Na novince se skupina vrací k původní nespoutané energii, i když poučena hraním s mnoha spolupracovníky. Mezi nimi se objevili i konžští Konono No.1 nebo Tortoise či italským trumpetistou Royem Pacim.

Kapela od svého vzniku v roce 1979 vydala 29 alb. Jako průkopníci kultury DIY (Do it yourself - tedy udělej si sám) vydávají výhradně na vlastním labelu Ex Records.

Od roku 2010 hrají v kapele kytarista Terrie Hessels, který stál u jejího zrodu, kytarista a zpěvák Arnold De Boer, který nahradil původního zpěváka G. W. Soka a objevil se už na předposlední desce Catch My Shoe, kytarista Andy Moor a bubenice Katherina Bornefeldová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám