Hlavní obsah

Francouzská hvězda Zaz vystoupí v Praze i v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská zpěvačka Zaz je u nás po dvou vystoupeních na Colours of Ostrava stále oblíbenější. V pražské hale Forum Karlín se ukáže 29. listopadu a v Brně v hale Vodova 1. prosince.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zaz

Článek

Zpěvačka předvede písně z nové úspěšné desky Recto Verso i z debutu Zaz. Rodačka z Tours hraje na kytaru, klavír či housle a mezi své hudební lásky řadí jak Vivaldiho, tak jazzové legendy typu Elly Fitzgeraldové či geniálního amerického experimentátora Bobbyho McFerrina a spoustu dalších afro-amerických a latino-amerických umělců.

Zkoušela štěstí s různými jazzovými kapelami, ale slavnou se stala až po debutovém sólo albu Zaz (2010), které složila převážně sama či ve spolupráci s francouzským písničkářem Raphaelem Harochem.

Foto: Sony Music

Zaz vystoupila loni na Colours of Ostrava.

Na desce Recto Verso pak potěšila sexy mixem pop-jazzu, soulu a folku. S obrovskou lehkostí přeskakuje mezi styly a je věrohodná v nahrávkách s moderním zvukem i v retro baladách.

Vstupenky na pražský koncert Zaz jsou v předprodeji za 1190 korun, na brněnský za 790 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám