Hlavní obsah

Formanové oživili Obludárium

Právo, rea

Divadlo bratří Formanů restartovalo své představení Obludárium a na zahradě jihočeského zámku Kratochvíle diváky zve do svého výjimečného světa. Až do konce tohoto týdne mohou vidět to, co bylo už několik let uloženo v depozitáři.

Foto: archiv Divadla bratří Formanů

Petr Forman a tři české velké hlavy.

Článek

Představení, které bylo vytvořeno v roce 2009 a Petr a Matěj Formanovi se svým divadlem s ním byli kromě Čech také ve Francii, Belgii, Španělsku a Dánsku, se už pár let nehrálo. Bratři se je rozhodli oživit, i když Matěj u něho letos chybí, protože, jak řekl před časem Právu, pracuje na divadelním provedení České mše vánoční Jana Jakuba Ryby.

„Život, osud či Bůh obdařil některé lidi krásou, šarmem a oslnivostí. Takto vybaveni ovlivňují a mnohdy i řídí náš vkus, zatímco jiní, k nimž osud nebyl tak milostivý a stali se hříčkou přírody, musí o přízeň bojovat. Někteří ve svém smutku zahynou nebo si sami vezmou život. Jiní se však rozhodnou se svým osudem bojovat a vydobýt si úctu či obdiv nebo alespoň malé místo mezi námi. Jsou oškliví, nebo dokonce zrůdní,“ tak popisují principálové své účinkující. Diváci tak mohou vidět siláka, který vládne oslnivým hlasem, vousatou zpěvačku, mořskou pannu, krasojezdkyni či tři české velké hlavy.

Obludárium je postavené na volném sledu rozmanitých čísel, výtvarně a herecky působivých okamžiků a drobných příběhů, spojených jednotným tématem, kabaretní atmosférou a netradičním prostorem.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám