Hlavní obsah

Fleet Foxes. Romantici ze Seattlu v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Američtí Fleet Foxes, melancholičtí indie folkoví romantici ze Seattlu, zamíří do Prahy. S novou deskou Crack-Up se ukážou 2. července 2018 ve Velkém sále Lucerny.

Foto: Fleet Foxes

Fleet Foxes

Článek

Robin Pecknold a Skyler Skjelset se potkali na střední škole v Seattlu a sdíleli své nadšení z Neila Younga či Boba Dylana. V roce 2006 se pokusili o první vlastní demo a v dalším roce už pracovali na desce. Jednotlivé kousky pouštěli na stránku Myspace, kde si rychle získali statisíce fanoušků.

Rok 2008 znamenal obrovský průlom. Když vyšlo eponymní album na labelu Subpop, kritici v USA i Evropě je zařadili mezi objevy roku a kvintet vyrazil na první světové turné.

Meditativní indie folk s dokonale harmonickými vokály nabídli i na druhé desce Helplessness Blues. Recenze byly opět dobré a přišla i nominace na cenu Grammy. Třetí a nejnovější album se jmenuje Crack-Up podle eseje F. Scotta Fitzgeralda.

Vstupenky budou v prodeji od pátku 15. prosince v 10 hodin v síti Ticketpro ve speciální vánoční nabídce za 890 Kč, po vyprodání bude k dispozici omezená kapacita early bird vstupenek za 990 Kč, poté za 1190 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám