Hlavní obsah

Filmy z webu legálně

Novinky, Antek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je špičkový film k dispozici ke stažení na internetu, není nic překvapivého. Že se ale dá stáhnout legálně, to už zas tak obvyklé není.

Foto: Stanislava Dvořáková

Při nemoci pomáhá nejen odborný léčebný režim, ale i laskavý přístup k pacientovi.

Článek

 K tomu slouží služba Movielink (http://movielink.com), kde si lze zcela legálně stáhnout špičkové filmy v plné délce. Movielink má přístup ke snímkům všech významných studií s výjimkou společnosti Twentieth Century Fox, celkem to dělá už 400 filmů.

Zatím poslední společností, která se rozhodla vyzkoušet internet prostřednictvím Movielinku jako distribuční kanál, je Disney Studios. Uživatel Movielinku si filmy stahuje ve zvláštním formátu: Na shlédnutí filmu má měsíc času, pak se soubor znehodnotí. Pokud se na film podívá, znehodnotí se soubor za 24 hodin poté. Jedná se tak vlastně o internetovou obdobu videopůjčovny.

Legální stahování samozřejmě není zadarmo. Např. půjčovné Disneyho filmů se pohybuje od 3 do 5 dolarů. Spatří podobná služby světlo světa i u nás? Těžko. Kromě rozšířeného pirátství tomu brání pomalé připojení. Naprostá většina domácích uživatelů totiž používá dial-up a na masové rozšíření ADSL to vzhledem k ceně a územní dostupnosti zatím nevypadá.

Reklama

Výběr článků

Načítám