Hlavní obsah

Filmovku doprovodí Aneta, Mňága i divadla

Novinky, Stanislav Dvořák

Letní filmová škola Uherské Hradiště nabídne v červenci vedle filmů také bohatý doprovodný program.

Foto: Barbora Hrdá

Aneta Langerová

Článek

Filmovku zahájí CZ & SK Hello Jazz Weekend, kde vystoupí slovenský quintet zpěvačky Sisy Fehérové, Matěj Benko Quintet a muzikant a zpěvák Ondřej Ruml. Skupina Mňága a Žďorp přijede ve čtvrtek 28. července a zakončení festivalu bude patřit Anetě Langerové za doprovodu kapely a smyčcového tria. Dále na festivalu vystoupí Vladimír Merta, Plastic People of the Universe, Houpací koně, Garde, Květy, Děti mezi reprákama, Katarzia a další.

Do Hradiště se chystají také divadla. Divadlo Husa na provázku si připravilo komponovaný pořad Cirkus Havel, jehož součástí bude speciální díl debatního cyklu Kabinet Havel. V rámci programu zazní Havlův text Zítra to spustíme a chybět nebude ani originální hudební doprovod v podání Terezy Marečkové.

Debatovat se bude s herci a Michaelem Žantovským (ředitel Knihovny Václava Havla), Vladimírem Mertou (hudebník, dokumentarista), Annou Šabatovou (ombudsmanka) či Petrem Uhlem (novinář).

Olomoucké nezávislé divadlo Tramtárie připomene pět nejslavnějších tragédií anglického dramatika v jediné komedii s názvem Kabaret nahatý Shakespeare. Taneční projekt Jany Drdácké a Anežky Hessové Vypravěčka přiblíží divákům španělskou a indickou taneční tradici. Divadlo Na Hraně veze Největší příběh všech dob v režii Šimona Dominika a dorazí i pražská Vosto5ka či loutkové divadlo Buchty a loutky se hrou Hrůza v Brně. Více na lfs.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám