Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zmizení, 2 zbraně, Kapitál, Cosi je ve vzduchu a Kameňák 4

Právo, Věra Míšková

Detektivní žánr má v kinech zase jednou velmi dobrého zástupce, jímž je americký film Zmizení. Akční krimi se stopou humoru, to je film 2 zbraně, který vychází z comicsové minisérie. Příběh o vlivu moci a peněz na člověka natočil pod názvem Kapitál jeden z předních francouzských režisérů, řecký rodák Costa-Gavras. Letošní Febiofest vyhrál francouzský film Cosi je ve vzduchu. A milovníky Kameňáků může a nemusí potěšit Kameňák 4 – tentokrát ho totiž netočil Zdeněk Troška.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 41. týden

Článek

Zmizení

Zmizení - trailerVideo: Bontonfilm CZ

Jake Gyllenhaal a Hugh Hackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoliv jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo. Dvě malé holčičky si hrály na Den díkůvzdání před domem. Najednou zmizely a jen bratr jedné z nich si všiml zaparkované dodávky. Pátrání se rozbíhá, strach rodičů a napětí diváků roste.

Zmizení, USA 2013, thriller / krimi / drama, 146 min., režie: Denis Villeneuve, hrají: Jake Gyllenhaal, Hugh Hackman, Paul Dano, Maria Bellová a další.

2 zbraně

Upoutávka na film 2 zbraněVideo: Falcon

Denzel Washington a Marc Wahlberg hrají v parťácké akční krimi se stopami humoru. První pracuje pro protidrogovou centrálu, druhý je důstojník amerického námořnictva. Ovšem nevědí to o sobě navzájem a také vůbec nemají chuť se společně na čemkoliv podílet. Jenže se octnou společně v jisté bance, kterou oba potřebují vykrást ne snad proto, aby zbohatli, ale aby se zákon dostal na kobylku velkému drogovému bossovi.

2 zbraně, USA 2013, akční thriller, 109 min., režie: Baltasar Kormákur, hrají: Denzel Washington, Marc Wahlberg, Paula Pattonová, Bil Paxton a další.

Kapitál

Upoutávka na film KapitálVideo: Artcam

Hlavní postavou filmu je Marc Tourneuil, který by měl jako nový ředitel největší evropské banky překonat všechna úskalí vysoké finanční politiky – propouštění, násilný pokus o převzetí ze strany amerických klientů i intriky svých kolegů a podřízených. Jakou za to zaplatí cenu?

Kapitál, Francie 2012, politický thriller, 114 min., režie: Costa-Gavras, hrají: Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Natacha Regnierová, Celine Salletteová a další.

Cosi je ve vzduchu

Upoutávka na film Cosi je ve vzduchuVideo: Film Europe

Paříž na začátku 70. let. Gilles, mladý vysokoškolský student, je zcela pohlcen politickou a tvůrčí vřavou tehdejší doby. Stejně jako jeho přátelé i on se zmítá mezi svým radikálním postojem a osobními ambicemi. Skrze romantická setkání a umělecké objevy se Gilles a jeho přátelé dostanou do Itálie a následně do Londýna. Další, co na ně však čeká, je nelehká volba.

Cosi je ve vzduchu, Francie 2012, drama, 122 min., režie: Olivier Assayas, hrají: Clément Métayer, Lola Créton, Félix Armand, Carole Combes, India Salvor Menuez a další.

Kameňák 4

Upoutávka na film Kameňák 4 Video: Bontonfilm CZ

Po osmi letech se na plátna znovu vracejí obyvatelé Kameňákova. Zmizely sice některé hlavní postavy, například Pepanovi (Václav Vydra) „odjela žena do Austrálie“, takže neuvidíme Janu Paulovou, jiné zase přibyly – o Pepana bude usilovat Dana Morávková. A především se změnil scenárista a režisér – na místo Zdeňka Trošky usedl Ján Novák.

Kameňák 4, ČR 2013, komedie, 88 min., režie: Ján Novák, hrají: Václav Vydra, Dana Morávková, Martin Dejdar, Bob Klepl, Alice Bendová, Hanka Čížková, Josef Laufer, Jiří Pomeje a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám