Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zlatý podraz, Když draka bolí hlava, Dogman či Nebezpečná laskavost

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí basketbalisté ve víru dějin válí ve filmu Zlatý podraz. Karel Gott a jeho dcera Charlotta hrají v pohádce Když draka bolí hlava. O zákonu silnějšího i snaze o lidskou důstojnost je film Dogman. Rowan Atkinson se vrací v komedii Johnny English znovu zasahuje. Anna Kendricková hraje hlavní roli v krimi thrilleru Nebezpečná laskavost. Čtyřicet let po své smrti vypráví nejslavnější operní pěvkyně svůj příběh v dokumentu Já, Maria Callas.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Zlatý podraz

Zlatý podraz (2018) teaserVideo: Falcon

Film vypráví tu část historie československého basketbalu, která začíná v roce 1938 a přes druhou světovou válku a vrcholí na počátku let padesátých. Hlavními hrdiny jsou chlapci, kteří svou vášeň k basketbalu dokázali dovést až k senzačnímu a nikým neočekávanému vítězství na mistrovství Evropy v roce 1946.

Zlatý podraz, Česko 2018, sportovní drama, 106 min., režie: Radim Špaček, hrají: Filip Březina, Ondřej Malý, Stanislav Majer, Patrycja Volny, Zdeněk Piškula a další.

Když draka bolí hlava

Karel Gott Když draka bolí hlava trailer

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde pracuje i netradiční pomocník, dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou děti objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi...

Když draka bolí hlava, Česko/Slovensko 2018, pohádka, 99 min., režie: Dušan Rapoš, hrají: Charlotta Gottová, Karel Gott, Miroslav Šimůnek, Ján Koleník, Kamila Magálová a další.

Dogman

DogmanVideo: CinemArt

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru. Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino, bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Ve snaze vrátit životu důstojnost naplánuje Marcello zoufalou pomstu.

Dogman, Itálie/Francie 2018, drama, 102 min., režie: Matteo Garrone, hrají: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi a další.

Johnny English znovu zasahuje

Johnny English znovu zasahuje Video: CinemArt

Za normálních okolností by Johnnyho Englishe do služeb vlasti nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka by se jako tonoucí ráda chytla i stébla. Shodou náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit.

Johnny English znovu zasahuje, Velká Británie/Francie/USA 2018, akční komedie, 88 min., režie: David Kerr, hrají: Rowan Atkinson, Olga Kurylenko, Emma Thompsonová, Ben Miller a další.

Nebezpečná laskavost

Nebezpečná laskavostVideo: Vertical Ent.

Stephanie se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i manžel zmizelé Emily Sean.

Nebezpečná laskavost, USA 2018, krimi thriller, 117 min., režie: Paul Feig, hrají: Anna Kendricková, Blake Lively, Henry Golding, Rupert Friend, Eric Johnson a další.

Já, Maria Callas

Já, Maria CallasVideo: ArtCam

Výjimečný dokument o řecko-americké operní ikoně je důmyslně složen z dosud neznámých archivních záběrů, nezveřejněných fotografií a nahrávek, osobní korespondence i vzácných zákulisních scén. Odhaluje podstatu výjimečné ženy, nechybí ani intimní vhled do jejích obav, strachů a depresí.

Já, Maria Callas, Francie 2017, dokument, 113 min., režie: Tom Volf

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám