Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zbožňovaný, Quo vadis, Aida?, Mainstream, Last and First Men a 100% Vlk

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že nevěra se nemusí vyplatit, je český film Zbožňovaný. Velký úspěch měl u diváků MFF Karlovy Vary film Jasmily Žbanič Quo vadis, Aida?. Milostný příběh Mainstream se odehrává na pozadí novodobé internetové kultury. Milovníci experimentů ocení film Last and First Men. Mezi vlkodlaky se odehrává animovaná komedie 100% Vlk.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Zbožňovaný

Trailer k filmu ZbožňovanýVideo: BIOSCOP CZ

Oblíbený pediatr odchází do důchodu, a jeho manželka i milenka se těší, že bude mít konečně víc času. Když se rozhodne, že poměr ukončí, nastane bouře, na jejímž konci je stižen mrtvicí. Která z žen ho pro sebe uloví?

Zbožňovaný, Česko 2021, 99 min., režie: Petr Kolečko, hrají: Jiří Bartoška, Ivana Chýlková, Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Zuzana Kronerová a další

Quo vadis, Aida?

Quo Vadis, AidaVideo: Aerofilms

Je rok 1995 a Aida pracuje jako překladatelka pro OSN ve Srebrenici. Její rodina je mezi tisícovkami místních, kteří hledají v „bezpečné zóně” OSN útočiště před srbskou armádou. Pár hodin od míst, kde s oblibou trávíme letní dovolené, se schyluje k největší evropské tragédii od konce druhé světové války.

Quo vadis, Aida?, Bosna a Hercegovina/Rakousko/Rumunsko/Nizozemsko/Německo/Polsko/Francie/Norsko/Turecko 2020, 101 min., režie: Jasmila Žbanič, hrají: Jasna Đuričić, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry, Boris Isakovič, Emir Hadžihafizbegovič a další

Mainstream

MainstreamVideo: Film Europe

Kousek nad hollywoodským bulvárem žije mladá žena Frankie. Poté, co zažije několik nadpozemských setkání se záhadným Linkem, mužem, který podle všeho žije život bez pravidel, inspiruje Frankie k natáčení jeho anti-mainstreamových řečí na internet. Společně se stávají hvězdou internetu. Je však těžké si uchovat zdravý rozum, když se důležitost stane nezbytností.

Mainstream, USA 2020, 94 min., režie: Gia Coppola, hrají: Andrew Garfield, Maya Hawke, Colleen Camp, Chris Messina, Jason Schwartzman, Alexa Demie a další

Last and First Men

Trailer k filmu Last and First MenVideo: ArtCam

Autora hudby k filmům Sicario: Nájemný vrah a Příchozí Jóhanna Jóhannssona napadlo natočit tento film v roce 2010, když uviděl na fotografiích nizozemského fotografa Jana Kempenarse kolosální památky z doby Titova režimu. Jóhannsson, velký milovník sci-fi, kombinuje své kontrastní černobílé záběry natočené na 16mm pásku s úryvky vizionářského románu spisovatele a filozofa Olafa Stapledona z roku 1930, které předčítá Tilda Swintonová.

Last and First Men, Island 2020, 77 min., režie: Jóhann Jóhannsson, Tilda Swintonová

100% Vlk

Trailer k filmu 100% VlkVideo: Bontonfilm

Čtrnáctiletý Freddy vypadá jako obyčejný kluk, ale není obyčejný a není ani úplně člověk. Patří do starého rodu vlkodlaků a těší se na svou první proměnu ve vlka. Je trochu potrhlý, ale až se stane skutečným vlkodlakem, bude z něj vážený člen smečky. Stejně jako jeho otec a jeho děda i praděda. V tu velkou slavnostní noc se ale něco zvrtne a Freddy se změní v ne příliš dravého ani moc hrozivého, zato v moc rozkošného pudla.

100% Vlk, Austrálie 2020, 96 min., režie: Alexs Stadermann

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám