Hlavní obsah

Filmové premiéry: Wilsonov, Marťan a David

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru má novinka režiséra Tomáše Mašína Wilsonov s Jiřím Macháčkem v hlavní roli. Mise na Mars je osudná Mattu Damonovi ve filmu Ridleyho Scotta Marťan. Drama David je o mentálně postiženém mladíkovi, který se vydal do velkoměsta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 38. týden

Článek

Wilsonov

Upoutávka Wilsonov

Krátce po skončení první světové války posedne politiky budoucí Bratislavy nápad pojmenovat město na počest amerického prezidenta Wilsonov, připojit ho jako 49. stát k USA a zabránit tak vzniku Československa. Zároveň ve městě řádí brutální vrah a vypadá to, že přišel ze záhrobí. S čímž si místní nevědí rady, a tak přivolají na pomoc vyšetřovatele z americké FBI Aarona Fooda, který si za parťáka vybere místního policejního čekatele.

Wilsonov, Česko/ Slovensko 2015, 115 min., režie: Tomáš Mašín, hrají: Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Táňa Pauhofová a další

Marťan

Upoutávka Marťan

Astronaut Mark Watney během mise na Mars málem zahynul, zbytek posádky v domnění, že je mrtvý, planetu opustil. Watney se omylem ocitne sám na nepřátelské planetě a musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu.

Marťan, USA 2015, sci-fi, 134 min., režie: Ridley Scott, hrají: Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastainová a další.

David

Upoutávka David

David je dvacetiletý mladík s mentálním handicapem zvyklý na jednotvárný život v dusivém ovzduší své rodiny. S přibývajícím věkem si David stále palčivěji uvědomuje své postižení i nenaplněnost života. Rozhodne se proto opustit zavedené jistoty a vydat se do Prahy. Jeho z počátku nevinný výlet se však promění v psychedelickou pouť plnou podivných rozhodnutí, nečekaných situací, sexuálních zážitků i zkušeností na hranici života a smrti.

David, ČR 2015, drama, 80 min., režie: Jan Těšitel, hrají: Patrik Holubář, Alena Štréblová, Ondřej Pavelka, Igor Bareš a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám