Hlavní obsah

Filmové premiéry: White House Down, R.I.P.D., Liberace a Italský klíč

Právo, Věra Míšková

Akční film režiséra Rolanda Emmericha White House Down se odehrává v Bílém domě a nejde o nic menšího než o záchranu prezidenta a celé země. Akční komedie R.I.P.D.- URNA: Útvar rozhodně neživých agentů je adaptací populárního komiksu Rest In Peace Department.

Upoutávka na film White House DownVideo: Falcon

 
Článek

Michael Douglas hraje ve filmu Liberace! legendárního pianistu a showmana Valentina Liberaceho, kterého milovaly statisíce žen - a on miloval muže. Romantická pohádka o hledání vlastní identity, minulosti, ale i lásky a smyslu života se jmenuje Italský klíč.

White House Down

Foto: Profimedia.cz

White House Down

Policistovi Johnovi Calemu, který slouží v Capitolu, byla zamítnuta žádost o práci u tajné služby v ochrance prezidenta Jamese Sawyera. Protože ale nechce zklamat svou dcerku, která s tím počítala, vezme ji na prohlídku Bílého domu.

Bohužel právě ve chvíli, kdy je přepaden silně ozbrojenou vojenskou jednotkou. Vláda země se ocitá v naprostém zmatku, dochází čas a na Caleovi je, aby zachránil svou dceru, prezidenta a celou zemi.

White House Down, USA 2013, akční, 137 min., režie: Roland Emmerich, hrají: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaalová, Richard Jenkins a další.

R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů

Foto: Profimedia.cz

R.I.P.D.

Mrtví policajti nemusí nutně skončit v nebi, nebo v pekle. Když jsou dobří, nastupují k URNA – Útvaru rozhodně neživých agentů, který dohlíží na to, aby „mrtváci“ nám živým neotravovali vzduch, ale aby na věky odpočívali v pokoji.

Upoutávka na film R.I.P.D.-URNA Útvar Rozhodně Neživých AgentůVideo: CinemArt

Jedním z nich se stane i Nick Walker, který se cestou na věčnost setká se strohou policejní důstojnicí. Ta ho zastaví a jako bývalému skvělému poldovi mu nabídne práci. Vrátí se na Zemi a bude ji čistit od neřádů, kteří už dávno měli být na onom světě, ale zuby nehty se tomu brání.

R.I.P.D.- URNA: Útvar rozhodně neživých agentů, USA 2013, komedie/akční/fantasy, režie: Robert Schwentke, hrají: Jeff Bridges, Ryan Reynolds, Mary-Louise Parkerová, Kevin Bacon a další.

Liberace!

Foto: Profimedia.cz

Liberace!

Nesmírně bohatý a výstřední skvělý klavírista a showman Valentino Liberace prožíval bouřlivé vztahy s mladíky, z nichž Scottu Thomasovi (z jehož autobiografické knihy film vychází) bylo teprve sedmnáct let, když ho Liberace okouzlil.

Upoutávka na film Liberace!Video: EEAP Film Distr.

Zamiloval se do stylu jeho života v přepychovém sídle i do již téměř šedesátiletého muže a udělal i zdánlivě nemožné pro to, aby si ho co nejdéle udržel.

Liberace! USA 2013, 118 min., tragikomedie, režie: Steven Soderbergh, hrají: Michael Douglas, Matt Damon, Rob Lowe, Dan Aykroyd a další.

Italský klíč

Film vypráví příběh devatenáctileté ženy – sirotka – která dostane jako svoje jediné dědictví starožitný klíč, díky kterému odemkne starou vilu v Itálii a spolu s ní i záhady své vlastní rodiny.

Upoutávka na film Italský klíčVideo: Film Europe

Vizuálně propracované záběry vytvářejí idylickou atmosféru letního italského venkova.

Italský klíč, Finsko/USA/ Itálie/ VB 2011, romance, 95 min., režie: Rosa Karo, hrají: Gwendolyn Anslowová, Joana Cartocciová, Elsa Cartocciová, Leo Vertunni, Andreas Wilson a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám