Hlavní obsah

Filmové premiéry: Tři přání pro Popelku, The Matrix Resurrections a Zpívej 2

Jak přijmou diváci předělávku českého rodinného pokladu, prozradí ohlasy na norská Tři přání pro Popelku. Do kin jde čtvrté pokračování matrixovské série The Matrix Resurrections. A druhého pokračování se dočkal animovaný muzikál Zpívej.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Tři přání pro Popelku

Severská pocta české filmové klasice přináší její moderní verzi, nové kostýmy, scenérie nefalšované norské zimy a samozřejmě i dávku kouzel. Stejně jako u nás nebo v Německu se právě Vorlíčkova Popelka stala nesmrtelnou vánoční pohádkou i v Norsku, diváci ji tam milují, a právě místní tvůrci si proto troufli ji po téměř padesáti letech znovu převyprávět.

Trailer filmu Tři přání pro PopelkuVideo: BontonfilmCZ

Tři přání pro Popelku, Norsko/Litva 2021, pohádka, 87 min., režie: Cecillie A. Mosli, hrají: Astrid S, Cengiz Al, Ellen Dorrit Petersen, Thorbjørn Harr, Nasrin Khusrawi a další.

The Matrix Resurrections

Dvacet let po událostech Matrix Revolutions žije Neo zdánlivě obyčejný život jako Thomas A. Anderson v San Franciscu, kde mu jeho terapeut předepisuje modré kapsle. Ani on, ani Trinity se navzájem nepoznávají. Morpheus mu však nabídne červenou kapsli a znovu otevře jeho mysl světu Matrixu.

Trailer filmu The Matrix ResurrectionsVideo: Warner Bros. Pictures

The Matrix Resurrections, USA 2021, akční sci-fi, 148 min., režie: Lana Wachowski, hrají:Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick a další

Zpívej 2

Kdo chce říct, že v šoubyznysu prorazil, musí mít vystoupení v Redshore City, hlavním městě zábavy. Jenže tam to má pevně pod kontrolou nelítostný vlk Jimmy Crystal, bez jehož souhlasu nemůžete ve městě ani otevřít pusu. Koalák Buster Moon má sice ve svém týmu hvězdnou pěveckou sestavu, ale i tak je skoro jisté, že konkurz u Jimmyho Crystala skončí totálním krachem. A tak Buster totálně zariskuje...

Trailer filmu Zpívej 2

Zpívej 2, USA 2021, animovaný muzikál, 110 min., režie: Garth Jennings a Christophe Lourdelet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám