Hlavní obsah

Filmové premiéry: Tři bratři, Chlapectví, Expendables 3, Zázraky a Hráč

Právo, Věra Míšková

Zdeněk Svěrák napsal a Jan Svěrák natočil pohádku Tři bratři s Vojtou Dykem, Tomášem Klusem a Zdeňkem Piškulou. Celých dvanáct let, každý rok několik dní se stejnými herci, natáčel režisér Richard Linklater film Chlapectví. Úspěšná akční série Expendables je tu potřetí se starými i novými legendárními hrdiny. Velkou cenu na festivalu v Cannes dostal film Zázraky. A řadu cen na různých festivalech získal lotyšsko-litevský film Hráč.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 33. týden

Článek

Tři bratři

Upoutávka na film Tři bratřiVideo: Bioscop

Tři bratři se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a snad také láska…

Tři bratři, ČR 2014, pohádka, 86 min., režie: Jan Svěrák, hrají: Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula, Zuzana Norisová, Ivana Chýlková a další.

Chlapectví

Upoutávka na film ChlapectvíVideo: CinemArt

Mason je sympatický šestiletý kluk, který po rozvodu rodičů žije s mámou a se starší sestrou Sam. S tátou se ale obě děti pravidelně vídají a mají s ním kamarádský vztah. Na své cestě k dospělosti míjí spousty známých a přátel, prvních a druhých lásek, konfliktů a usmiřování.

Chlapectví, USA 2014, drama, 166 min., režie: Richard Linklater, hrají: Ellar Coltrane, Lorelei Linklaterová, Ethan Hawke, Patricia Arquetteová a další.

Expendables 3

Upoutávka na film Expendables - Postradatelní 3Video: Bontontonfilm CZ

Tým Expendables čelí jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík. Teď má tento bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokrát bude hodně osobní.

Expendables 3, USA 2014, akční, 126 min., režie: Patrick Hughes, hrají: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Harrison Ford, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Antonio Banderas a další.

Zázraky

Upoutávka na film ZázrakyVideo: Aerofilms

Gelsomina žije s rodiči a třemi mladšími sestrami na opuštěném statku. Autoritativní otec hlásá návrat k přírodě: políčko zeleniny a hlavně péče o včely poskytující med jako hlavní zdroj obživy stmeluje dospělé i děti, dokud pevné vazby nenahlodá příchod Martina, mladého provinilce, jehož přijmou v rámci programu převýchovy.

Zázraky, Itálie/ Švýcarsko/ Německo 2014, drama, 111min., režie: Alice Rohrwacherová, hrají: Maria Alexandra Lungu, Sam Louwyck, Alba Rohrwacherová a další.

Hráč

Upoutávka na film HráčVideo: Film Europe

Vincentas je nejlepším lékařem záchranné služby, který má jednu silnou vášeň – gamblerství. Brzy se kvůli tomu dostává do problémů. Rozjede tedy hru, kdy se záchranáři vsází mezi sebou o to, který z pacientů daný týden zemře. Čím těžší zranění, tím vyšší šance na výhru. Hra začne nabírat širších rozměrů a Vincentas drží bank. Jeho nová záliba se však nelíbí jeho milence, a v sázce jsou nejen život a smrt, ale také láska.

Hráč, Litva/ Lotyšsko 2013, drama, 109 min., režie: Ignas Jonynas, Vytautas Kaniusonis, Oona Mekas, Kristupas Sabolius a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám