Hlavní obsah

Filmové premiéry: Staříci, První akční hrdina, Dobrá smrt či Zloba: Královna všeho zlého

Právo, Věra Míšková

Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička vládnou filmu Staříci. Krátký film První akční hrdina doplní v distribuci dokument První akční dokument. Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky. Do kin jde i studentský film Matěje Krátkého V zajetí sítě. Téma eutanazie otevírá dokument Dobrá smrt. Pět let po filmu Zloba: Královna černé magie přichází pokračování s podtitulem Královna všeho zlého. Portrét psychopatického násilníka přináší film U Zlaté rukavice.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Staříci

V road movie Staříci se osmdesátiletí hrdinové vydávají na cestu, na jejímž konci chtějí vykonat odplatu na nepotrestaném komunistickém prokurátorovi z padesátých let minulého století.

trailer k filmu StaříciVideo: Cinemart

Staříci, Česko/Slovensko 2019, drama, 85 min., režie: Martin Dušek, Ondřej Provazník, hrají: Jiří Schmitzer, Ladislav Mrkvička, Marika Procházková a další.

První akční hrdina

Mladý filmový fanoušek zjišťuje, že se stal hlavním hrdinou akčního filmu, který navzdory jeho vůli vytváří nevyzpytatelný Režisér. Podaří se mu díky znalosti žánrových pravidel porazit zákeřné padouchy a zachránit svou životní lásku? Film doplňuje střihový dokument na téma akčních scén v českých filmech.

První akční hrdina trailerVideo: Bontonfilm

První akční hrdina, Česko 2019, komedie, 30 min., režie: Jan Haluza, hrají: Jiří Mádl, Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Radim Špaček a další.

Hurá na pohádky

Pásmem pěti pohádek provedou malé diváky a jejich rodiče dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška z připravovaného filmu a večerníčkového seriálu Mlsné medvědí příběhy.

Hurá na pohádky trailerVideo: Aerofilms

Hurá na pohádky, Česko 2019, animované pásmo, 45 min., režie: Alexandra Májová, Kateřina Karhánková, Katarina Kerekesová.

Dobrá smrt

Musela se dívat, jak její matka umírá na svalovou dystrofii. I tělo dvaasedmdesátileté Janette ochabuje, nemoc rychle postupuje. Rozhodla se, že na rozdíl od matky ze světa odejde důstojně. Ovšem Velká Británie jí legální možnost „dobré smrti“ nenabízí. Pro eutanazii si musí dojet do Švýcarska...

Dobrá smrt trailerVideo: Falcon

Dobrá smrt, Slovensko/Česko/Rakousko/Francie 2018, dokument, 83 min., režie: Tomáš Krupa

V zajetí sítě

Hanka je mladá ambiciózní novinářka, která se nebojí ničeho. Proto, aby získala nejlepší materiály pro svou práci, je schopna využít každé situace. Jedna taková situace nastane, když ve městě začnou mizet mladé dívky. Hanka, coby investigativní novinářka se začne případem zabývat a narazí na stopy, které ji dovednou k vysoce postaveným lidem.

V zajetí sítě

V zajetí sítě, Česko 2019, drama, režie: Matěj Krátký, hrají: Josef Mádle, Romana Jungová, Standa Vít, Filip Pýcha, Dominik Macháček a další

Zloba: Královna všeho zlého

Zloba žije spokojeně na Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl, ale nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem a Růženkou je důvodem k radosti, ale nečekaný zvrat dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války.

Zloba: Královna všeho zlého trailer Video: Falcon

Zloba: Královna všeho zlého, USA 2019, rodinný fantasy, 118 min., režie: Joachim Rønning, hrají: Angelina Jolie, Ed Skrein, Elle Fanningová, Michelle Pfeifferová a další

Děti dostane Jolie, Pitt se střídavou péčí neuspěl

Koktejl

U Zlaté rukavice

Případ sériového vraha Fritze Honky šokoval v polovině sedmdesátých let celé Německo. Odpudivý a deformovaný opilec vraždí místní prostitutky. Jejich těla ukrývá do zdí podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řecké restaurace z přízemí. Film, uvedený na Berlinale, tvrdě testuje diváckou odolnost a podvrací kult vytvořený kolem sériových vražd.

U Zlaté rukavice trailerVideo: Film Europe

U Zlaté rukavice, Německo 2019, drama/horor, 110 min., režie: Fatih Akin, hrají: Jonas Dassler, Philipp Baltus, Dirk Böhling, Uwe Rohde, Margarete Tieselová a další

ŽEBŘÍČEK: Joker nikomu nedal šanci, Will Smith ostrouhal

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám