Hlavní obsah

Filmové premiéry: Smrtonosná past, Pátrání po Sugar Manovi, Mizející vlny

Právo, Věra Míšková

Bruce Willis se vrací již popáté jako detektiv John McClane ve filmu Smrtonosná past: Opět v akci. Dokument Pátrání po Sugar Manovi vypráví pravdivý příběh Rodrigueze, největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla. Sci-fi romance Mizející vlny je o příběhu mladého informatika Lukase, který se zúčastní kontroverzního mezinárodního experimentu.

Upoutávka na film Smrtonosná past: Opět v akci (v kinech od 14.03.2013)Video: CinemArt

 
Článek

Smrtonosná past: Opět v akci

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Tentokrát se John McClane vydává přes moře do Ruska, kde je v moskevském vězení jeho syn. Zaplete se s ním do špinavých her politiků, kteří soupeří o poklad - bedny s vojenským uranem, ukryté v pozůstatcích černobylské jaderné elektrárny.

Smrtonosná past: Opět v akci, USA 2013, akční 105 min., režie: John Moore, hrají: Bruce Willis, Jai Courtney, Amaury Nolasco, Cole Hauser, Sebastian Koch, Julia Snigirová a další.

Pátrání po Sugar Manovi

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Dva producenti objevili Rodrigueze na konci 60. let v kouřové mlze zapadlého detroitského baru. Byli přesvědčeni, že mu písně plné silných melodií a prorockých textů zajistí pověst největšího hudebníka své generace.

Upoutávka na film Pátrání po Sugar Manovi (v kinech od 14.03.2013)Video: Aerofilms

Dvě alba, která nahrál, však naprosto propadla, zpěvák se vytratil ze scény a zbyly jen historky o sebevraždě na pódiu. Film sleduje snahu jeho dvou fanoušků zjistit, co se s ním opravdu stalo. A tomu, co objeví, se sami nestačí divit.

Pátrání po Sugar Manovi, Švédsko/VB, dokumentární, 112 min., režie: Malik Bendjelloul

Mizející vlny 

Foto: Artcam

Filmové premiéry

Mladý informatik Lukas se zúčastní kontroverzního mezinárodního experimentu – vstupuje do mysli mladé ženy Aurory v kómatu, aby jí pomohl navrátit vědomí. Jenže místo toho se zaplete do osidel ženiných vášní a fantazií, což zcela naruší jeho reálný život.

Upoutávka na film Mizející vlny (v kinech od 14.03.2013)Video: Artcam

Sci-fi melodrama o lásce a touze po spojení je metaforou dnešního prorůstání technologií a mysli, a zároveň tělesným dobrodružstvím.

Mizející vlny, Litva / Francie / Belgie, 2012, thriller/sci-fi, 120 min, režie: Kristina Buozyte, hrají: Brice Fournier, Marius Jampolskis, Frédéric Andrau, Gabija Jaraminaite a další.

Otázky pana Lásky

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Třicetiletý Jiří Láska, jenž žije v podhorské vsi Batňovice poblíž Trutnova, se apatickým pacientům psychiatrických léčeben zásadně vymyká. Pomocí moderních technologií komunikuje s okolím, pečuje o své nejbližší a pozoruhodně uvažuje o smyslu života i o své klopotné existenci. Kronika, snímaná během jednoho roku, líčí jeho soužití se stařičkou babičkou i s nemocnou matkou.

Otázky pana Lásky, Česko, 2013, dokumentární, 75 min., režie: Dagmar Smržová

Na šrot

Foto: HCE

Filmové premiéry

Název filmu vystihuje kompletně i jeho obsah: Jeffovi je právě 21 let a plnoletost se musí pořádně oslavit. Zpít se na šrot se však nedoporučuje noc před největší zkouškou na medicíně.

Upoutávka k filmu Na šrot (v kinech od 14.03.2013)Video: H.C.E.

Na šrot, USA 2013, 92 min., Režie: Jon Lucas, Scott Moore, hrají: Miles Teller, Justin Chon, Jonathan Keltz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám