Hlavní obsah

Filmové premiéry: Rozkoš, Přijde letos Ježíšek?, Oldboy a Cesta

Právo, Věra Míšková

O posedlosti láskou, uměním originalitou, napodobováním i sebou samotným je film Rozkoš scenáristky a režisérky Jitky Rudolfové. Přijde letos Ježíšek? je titulní otázka vánoční romance s Josefem Abrhámem v hlavní roli od další české režisérky Lenky Kny. Thriller Old Boy natočil v roce 2003 jihokorejský režisér Chan-Wook Park, s novou verzí nyní přichází Spike Lee (Spojenec, 25. hodina). Kruté realitě musí čelit hrdina španělského filmu Cesta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 49. týden

Článek

Rozkoš

Upoutávka na film RozkošVideo: CinemArt

Každá posedlost nás dříve či později dovede k zániku, pokud nad ní ztratíme nadhled, pokud se jí necháme uvláčet. Jenomže jedině při tom „vláčení“ - i přes všechny odřeniny a šrámy, můžeme na několik málo okamžiků dojít k nalezení jedinečné rozkoše - a o co jiného v životě vlastně jde? Na toto a další témata jako odcizení a ztráta lidské komunikace natočila po Zoufalcích svůj další film Jitka Rudolfová.

Rozkoš, ČR 2013, melodrama, 111 min., režie: Jitka Rudolfová, hrají: Jana Plodková, Martin Myšička, Jaroslav Plesl, Jan Budař, Václav Neužil a další.

Přijde letos Ježíšek?

Upoutávka na film Přijde letos Ježíšek? Video: Bioscop

Ve vánočním čase se odehrává příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu, a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José se vrací z emigrace do Prahy na přání své mexické manželky, která věří, že pro jejich dceru, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko.

Přijde letos Ježíšek?, ČR 2013, romantická komedie, 100 min., režie: Lenka Kny, hrají: Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Václav Postránecký, Dolores Heredia, Aislinn Derbez, Igor Chmela, Danica Jurčová, Radúz Mácha, Marian Roden, Oldřich Vlach a další.      

Oldboy

Upoutávka na film OldboyVideo: Bontonfilm

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji. Neví, kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi hlásí, že jeho žena byla zavražděna, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka - a on je hlavním podezřelým. A tak to zůstane dlouhých dvacet let. Pak se najednou probouzí venku, zase neví jak a proč, a dokud nedostane odpovědi na své otázky a nezchladí svou žízeň po pomstě, nic ho nezastaví.

Oldboy, USA 2013, akční thriller, 104 min., režie: Spike Lee, hrají: Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Elisabeth Olsen, Sharlto Copley a další.

Cesta

Upoutávka na film CestaVideo: Film Europe

Manželství Raúla a Any začíná upadat. Na jeho záchranu se rozhodnou strávit Vánoce na chatě v odlehlých horách společně se svým sedmiletým synem Nicem. Seznámí se s místním sousedem Samuelem, který se nenápadně vetře do jejich života. Raúl začne na vetřelce žárlit, protože se mu zdá, že s Anou skrývají nějaké společné tajemství...

Cesta, Španělsko 2012, 109 min., Režie: Miguel Ángel Toled, Hrají: Gustavo Salmerón, Irene Visedo, Ricardo Tenor a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám