Hlavní obsah

Filmové premiéry: Richard Jewell, Srdcová královna, Případ mrtvého nebožtíka či Karel Svoboda: Šťastná léta

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Clint Eastwood natočil další film podle skutečnosti: Richard Jewell. Bezprostředně po festivalu severských filmů Scandi jde do kin silné drama Srdcová královna. Robert Downey Jr září v originálním pojetí příběhu o legendárním zvěrolékaři Dolittlovi. Případ mrtvého nebožtíka je nová česká komedie, která si utahuje z televizních kriminálek. Nejplodnější období skladatele Karla Svobody mapuje dokument s podtitulem Šťastná léta.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Richard Jewell

Během XXVI. letních olympijských her v Atlantě v roce 1996 se podařilo pracovníku bezpečnostní agentury Richardu Jewellovi zachránit tisíce životů nálezem batohu s výbušninou. Z oslavovaného hrdiny se však kvůli manipulativním a zavádějícím informacím z médií stává hlavní podezřelý. Mediální kampaň spolu s vysilujícím vyšetřováním ze strany FBI činí z Richardova doposud poklidného života doslova peklo na zemi.

Trailer k filmu Richard Jewell

Richard Jewell, USA 2019, drama 119 min., režie: Clint Eastwood, hrají: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Batesová, Wayne Duval a další.

Srdcová královna

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vztahu, s nímž Anna naváže intimní vztah. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly a zrady s ničivými důsledky…

Trailer filmu Srdcová královna

Srdcová královna, Dánsko 2019, 127 min., režie: May el-Toukhyová, hrají: Trine Dyrholmová, Magnus Krepper, Gustav Lindh a další.

Dolittle

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže pak ovdověl a samotaří v ústraní, obklopený jen smečkou zvířecích přátel. Ale když ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba a lék se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle s kamarády vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma.

DolittleVideo: CinemArt

Dolittle, USA 2020, dobrodružný, 106 min., režie: Stephen Gaghan, hrají: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, v českém znění: Jiří Dvořák, Jan Maxián, Michal Holán, René Slováčková

Případ mrtvého nebožtíka

Major Prubner, jeho nová kolegyně Skálová a detektivové Rorýs s Dymákem dostanou úkol od náčelníka kriminálky Drátka: vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Nevadí, detektivní rámec je ve filmu jen základem pro komediální scény.

Případ mrtvého nebožtíkaVideo: Bio Illusion

Případ mrtvého nebožtíka, Česko 2020, komedie, 95 min., režie: Miloslav Šmídmajer, hrají: David Novotný, Hana Vagnerová, Martin Pechlát, Lukáš Příkazký, Miroslav Táborský, Eva Holubová, Lenka Krobotová a další.

Karel Svoboda: Šťastná léta

Dokument mapuje období, kdy vznikla většina jeho nejznámějších písní a filmové hudby. Kromě archivních záznamů a rozhovorů s blízkými spolupracovníky a přáteli uvidí diváci poprvé i soukromé archivní záběry, které pomohou lépe osvětlit skladatelův vnitřní život.

Karel Svoboda: Šťastná létaVideo: Bohemia Motion Pictures

Karel Svoboda: Šťastná léta, Česko 2020, dokument, 90 min., režie: Petr Klein Svoboda, účinkují: Karel Gott, Helena Vondráčková, Karel Šíp a další.

Mizerové navždy

Mizerové Mike Lowrey a Marcus Burnett jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda.

Mizerové navždyVideo: Falcon

Mizerové navždy, USA 2020, akční komedie, 117 min., režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah, hrají: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgensová, Alexander Ludwig a další

Odložený případ: Hammarskjöld

Dne 18. září 1961 se nedaleko zambijského města Ndola zřítilo letadlo s generálním tajemníkem OSN Dagem Hammarskjöldem. Ale byla to nehoda, nebo šlo o atentát? O více než padesát let později vyráží po vychladlé stopě dánský dokumentarista Mads Brügger a švédský soukromý detektiv Göran Björkdahl. Kdo je vrah a kdo je oběť? Kdo je mystifikátor a kdo mluví pravdu?

Odložený případ HammarskjöldVideo: Artcam Films

Odložený případ: Hammarskjöld, Dánsko/Norsko/Švédsko/Belgie, 2019, dokument, 118 min., režie: Mads Brügger.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám