Hlavní obsah

Filmové premiéry: Poslední aristokratka, Mladý Ahmed, Sněžný kluk a Zombieland: Rána jistoty

Právo, Věra Míšková

Podle bestselleru Evžena Bočka natočil scenárista a režisér Jiří Vejdělek komedii Poslední aristokratka s Hynkem Čermákem v hlavní roli. Cenu za nejlepší režii si z letošních Cannes odvezli bratři Dardennové za film Mladý Ahmed. O přátelství dětí a malého yettiho vypráví animovaný snímek Sněžný kluk. Deset let po Zombielandu se jeho hrdinové vracejí ve filmu s podtitulem Rána jistoty.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Poslední aristokratka

Newyorčan Frank získá díky šlechtickým předkům rodové sídlo - zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií a ženou Vivien na velký návrat do Čech. Po příjezdu však zjišťují, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění.

Režisér a scénárista Jiří Vejdělek film Poslední aristokratka nazývá svojí první ryzí komedií. Otestuje si, jak znáte jeho a jeho filmy v kvízu.

Poslední aristokratka

Poslední aristokratka, Česko 2019, komedie, 110 min., režie: Jiří Vejdělek, hrají: Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Martin Pechlát, Eliška Balzerová a další

Mladý Ahmed

Příběh zasazený do současné Belgie zachycuje vnitřní boj třináctiletého Ahmeda, který se musí rozhodnout mezi ideálem čistoty islámského imáma, a životními pokušeními.

Mladý Ahmed Video: Film Europe

Mladý Ahmed, Belgie/Francie 2019, 84 min., režie: Jean - Pierre a Luc Dardennovi, hrají: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akeddiou, Victoria Blucková a další

Sněžný kluk

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, věčně zalezlá v bunkru na střeše svého domu. Jednoho dne tam však objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest, kam by se ostatně mladý yetti chtěl vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul?

Sněžný kluk Video: CinemArt

Sněžný kluk, USA 2019, animovaná dobrodružná komedie, 97 min., režie: Jill Culton, Todd Wilderman

Film Sněžný kluk se nebude kvůli čínské propagandě promítat ani v Malajsii

Zahraniční

Zombieland: Rána jistoty

V pokračování napsaném po desti letech projde čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny.

Trailer k filmu Zombieland 2: Rána jistotyVideo: Falcon

Zombieland: Rána jistoty, USA 2019, akční komedie/horor, 97 min., režie: Ruben Fleischer, hrají: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslinová, Bill Murray a další

RECENZE: Zombieland 2. Ptákovina, ale nejde se nesmát

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám