Hlavní obsah

Filmové premiéry: Neruda, Červená, To a Po bouři

Právo, Věra Míšková

Jako road movie s motivem policejního vyšetřování koncipoval režisér Pablo Larraín film o chilském básníkovi Pablu Nerudovi. Olga Sommerová natočila dokument Červená o světově proslulé operní pěvkyni, která oslaví 9. září dvaadevadesáté narozeniny. Podle stejnojmenného románu Stephena Kinga vznikl hororový thriller To. Po bouři je japonské rodinné drama o marnotratném muži, který hledá cestu ke svému synovi a bývalé ženě.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Neruda

Upoutávka na film NerudaVideo: Artcam

Píše se rok 1948, studená válka dosáhla k chilským hranicím. Senátor Pablo Neruda obviňuje vládu ze zrady komunistické strany. Prezident Videla ho zbavuje funkce a policejní prefekt Oscar Peluchonneau je pověřen jeho zatčením. Mezitím v Evropě sílí legenda o pronásledovaném básníkovi a umělci, vedeni Pablem Picassem, se dožadují jeho osvobození. Neruda však vidí boj s Peluchonneauem jako příležitost ke znovuobjevení sebe sama.

Neruda, Chile/Argentina/Francie/Španělsko/USA 2016, životopisný, 108 min, režie: Pablo Larraín, hrají: Luis Gnecco, Gael García Bernal, Mercedes Moránová a další.

Červená

Upoutávka na film ČervenáVideo: Aerofilms

Film je příběhem operní pěvkyně Soni Červené, jejíž soukromý a profesní život výrazně ovlivnily dějiny 20. století. Prožila nacistický režim, emigrovala před komunistickým, vystupovala na světových pódiích a vrátila se do vlasti. Její umělecká dráha čítá sto operních rolí ve čtyřech tisících vystoupeních na jevištích pěti kontinentů.

Červená, Česká republika 2017, dokument, 83 min., režie: Olga Sommerová, vystupují: Soňa Červená, Jan Werich, Jiří Voskovec a další.

To

Upoutávka na film ToVideo: Vertical Ent.

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími.

To, USA 2017, hororový thriller, 135 min., režie: Andrés Muschietti, hrají: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard a další.

Po bouři

Upoutávka na film Po bouřiVideo: Film Europe

Rjota je marnotratný syn, špatný otec a zkrachovalý spisovatel. Úspěch má dávno za sebou, a tak si přivydělává drobnými špinavými kšeftíky jako soukromé očko. Je rozvedený a ke svému jedenáctiletému synovi Šingovi nachází cestu jen horko těžko. Exmanželka už začala nový život. Odcizenou trojici ale jednoho večera svede dohromady blížící se tajfun.

Po bouři, Japonsko 2016, drama, 117 min., režie: Hirokazu Koreeda, hrají: Hiroshi Abe, Taiyȏ Yoshizawa, Kirin Kiki a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám