Hlavní obsah

Filmové premiéry: Největší showman, Ztracen v džungli a Borg/McEnroe

Právo, Věra Míšková

Tento týden jdou do kin tři filmy, jejichž hrdiny jsou skutečné postavy. Největší showman je o zakladateli showbyznysu P.T. Barnumovi. Příběh o přežití Ztracen v džungli je založen na pamětech Yossiho Ghinsberga. A slavné finále Wimbledonu v roce 1980 tvoří rámec snímku Borg/McEnroe.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Největší showman

Trailer k filmu Největší showman Video: CinemArt

Klasický příběh o americkém snu, to je film s Hughem Jackmanem v titulní roli Phinease Taylora Barnuma, který je díky svému vizionářství a energii považován za zakladatele showbyznysu a jehož jméno se stalo synonymem pro pořádně nafouknutou reklamu.

Největší showman, USA 2017, romantický, 105 min., režie: Michael Gracey, hrají: Hugh Jackman, Michelle Williamsová, Zac Efron a další.

Ztracen v džungli

Trailer k filmu Ztracen v džungli Video: Bontonfilm CZ

Yossi Ghinsberg se v roce 1981 jako dvaadvacetiletý vydal za splněním snu: setkat s dosud neobjeveným kmenem Amazonského pralesa, žít s ním, najít zlato a oženit se s náčelníkovou dcerou. Vše ale dopadlo úplně jinak a Yossi, ztracen v džungli, se dostal do ohrožení života s pramalou nadějí na záchranu.

Ztracen v džungli, Austrálie 2017, dobrodružný, 115 min., režie: Greg McLean, hrají: Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell a další.

Borg/McEnroe

Trailer k filmu Borg McEnroeVideo: A-Company CZ

Wimbledon, 1980. Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat pátý titul Wimbledonu. Jen málokdo zná drama v zákulisí: v pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzývatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu.

Borg/McEnroe, Švédsko/Dánsko/Finsko 2017, drama, 107 min., režie: Janus Metz, hrají: Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Tuva Novotny a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám