Hlavní obsah

Filmové premiéry: Narušitel, Favoritka, Psí domov či Složka 64

Právo, Věra Míšková

Jiří Dvořák hraje pilota ve snímku Narušitel, natočeném podle skutečných událostí. Ve Velké Británii na začátku 18. století se odehrává Favoritka. Psí domov je dobrodružný rodinný film od autora Psího poslání. Íránský film Prase je částečně autobiografické ztřeštěné podobenství společnosti, která žije na pokraji strachu. Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných” dívek jsou tématem dánské Složky 64. Divoké šelmy a jejich odvěká kořist se setkají v animovaném filmu Ovečky a vlci: Veliká bitva.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Narušitel

Narušitel - TRAILERVideo: Bontonfilm

Teprve osmnáctiletý scenárista, režisér a kameraman David Balda napsal a natočil film na základě skutečného osudu svého dědečka, armádního pilota Vladislava Baldy a sám o něm říká, že to je „film o útěku za svobodou, o kontrastu mezi službou v armádě a láskou k létání.“

Narušitel, Česko 2019, drama, 90 min., režie: David Balda, hrají: Jiří Dvořák, Petr Kostka, Pavel Neškudla, Stanislav Zindulka, Veronika Arichteva a další.

Favoritka

FavoritkaVideo: CinemArt

Titulní postavou je lady Sarah, jediná opora královny Anny, poslední z rodu Stuartovců. Sarah má takřka neomezenou moc, ale posléze musí začít bojovat o královninu přízeň i své postavení s nečekanou soupeřkou, královninou sestřenicí Abigail, která poté, co její rodina zbankrotovala, přijela prosit o práci služebné.

Favoritka, USA, Irsko, Velká Británie 2018, historické drama, 119 min., režie: Yorgos Lanthimos, Olivia Colmanová, Emma Stoneová, Rachel Weiszová a další.

Psí domov

Psí domov (2019) Video: Falcon

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více jak 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa…

Psí domov, USA 2019, rodinný, 92 min., režie: Charles Martin Smith, v českém znění: Jana Páleníčková, Robin Pařík, Terezie Taberyová, Regina Řandová, Jiří Krejčí a další

Prase

PraseVideo: Film Europe

Íránské režiséry kdosi brutálně vraždí. Hasan Kasmai je sice také režisér na černé listině islamistického režimu, ale smrt ne a ne přijít. Proč se tajemný zabiják vyhýbá zrovna jemu? Ambiciózní, lehce hysterický a pořádně chcípácký filmař se tedy vydává po krvavé stopě. Z jeho života se od té chvíle stává delirický trip plný nesmyslů, jinotajů a omylů.

Prase, Írán 2018, komediální drama, 108 min., režie: Mani Haghighi, hrají: Hassan Majooni, Leila Hatami, Ainaz Azarhoush, Parinaz Izadyar a další.

Složka 64

Složka 64Video: Aerofilms

Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Asada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu?

Složka 64, Dánsko/Německo 2018, mysteriózní krimi, 100 min., režie: Christoffer Boe, hrají: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt a další.

Ovečky a vlci: Veliká bitva

Ovečky a vlciVideo: Bohemia MP

Ovečky a vlci se dohodli, že budou žít společně v míru. Tak tomu je až do chvíle, kdy se ve vesnici objeví neočekávaní hosté – černí vlci, kteří chtějí, aby se život vrátil do starých kolejí, kde vlci jsou šelmy a ovce kořist. Ovečky a vlky teď může zachránit jen spojení sil a týmová práce, aby se do vesnice mohl vrátit klid a harmonie.

Ovečky a vlci: Veliká bitva, Rusko 2018, animovaný, 78 min., režie: Vladimir Nikolaev, v českém znění: Michal Holán, Pavel Vondra, Petra Tišnovská, Martin Sobotka, Martin Zahálka a další.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám