Hlavní obsah

Filmové premiéry na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin vstupují tento týden čtyři filmy: zfilmovaná podoba muzikálu Andrewa Llloyda Webbera Fantom Opery, už třetí pokračování akčního snímku o zabijákovi upírů Blade, zfilmovaná povídka Johna Irvinga Dveře v podlaze a kreslený snímek Slonisko a Medvídek Pú.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Blade: Trinity

Třetí pokračování akčního hororového thrilleru vypráví další příběhy upírobijce Bladea v podání Wesleyho Snipese. Hluboko v poušti vůdci upírů oživili stvoření, které stálo na počátku jejich rasy. Legendární Dracula nyní vystupuje pod jménem Drake a disponuje schopnostmi, které byly dosud upírům odpírány. Aby to bylo pro Bladea ještě komplikovanější, rozvine proti němu rada upírských předáků širokou škálu nových bojových taktik, ke kterým zneužijí i své kontakty na vyšších místech. V očích FBI se Blade pojednou stává zabijáckou zrůdou, kterou je třeba stůj co stůj polapit.

Po konfliktu Bladea a jeho rádce Whistlera s agentem Cumberlandem a jeho muži je nad slunce jasnější, že Blade bude potřebovat pomoc. Neochotně se spojí s lidskými lovci upírů, které vede Whistlerova dcera Abigail a spolu se slepou vědkyní Sommerfieldovou pracují na "konečném řešení upírské otázky". Blíží se poslední bitva, ve které je v sázce rovnováha světa a zachování lidského rodu. Nemrtví se však své vlády nad světem nevzdají tak lehce ...

Blade : Trinity, USA, 2004, 114 min., české titulky, režie: David S. Goyer, hrají: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Jessica Biel, Ryan Reynolds, Parker Posey...

Dveře v podlaze

Režisér Tod Williams se inspiroval novelou Johna Irvinga, jednoho z největších žijících světových autorů. Tato novela vyšla pod názvem Rok vdovou také u nás. John Irving získal Oscara za adaptaci scénáře novely Pravidla moštárny. Děj filmu Dveře v podlaze se odehrává v privilegované čtvrti Východního Hamptonu v New Yorku. Popisuje jedno klíčové léto v životě Teda Colea, známého autora dětských knížek a jeho krásné ženy Marion. Kdysi velké a šťastné manželství je vinou náhlé tragédie v rozpadu. Plody této krize jsou nevěry a deprese. Ted si najímá na léto mladého asistenta Eddieho a právě ten sehraje kuriózně zásadní úlohu při transformaci Tedova a Marionina života.... Příběh originálně střídá tragické a komické motivy, zkoumá různé aspekty lásky, její zářící i temná zákoutí.

The Dood In The Floor, USA, 2004, 111 min., české titulky, režie: Tod Williams, hrají: Jeff Bridges, Kim Basinger, Jon Foster, Mimi Rogers, Elle Fanning...

Fantom Opery

Fantom Opery podle románu Gastona Lerouxe byl zpracován jako divadelní hra, tak i veleúspěšný muzikál skladatele Andrewa Lloyda Webbera a nyní jako film.

Z temných koutů Opery, která je nyní domovem mladičké sboristky Christine Daaé, povzbuzuje kdosi její mimořádný talent. Jen učitelka baletu, paní Giryová, ví, že Christinin tajemný "Anděl hudby" je vlastně Fantom, znetvořený hudební génius, jenž obchází divadelními katakombami a děsí členy souboru.

Temperamentní diva La Carlotta naštvaně odejde uprostřed kostýmové zkoušky na nejnovější inscenaci. Divadelním šéfům nezbývá nic jiného než do světel reflektorů postavit Christine. Její výkon uchvátí  při premiéře diváky i Fantoma. Christine se zanedlouho začne dvořit nejen bohatý divadelní mecenáš, vikomt Raoul de Chagny, ale i švihácký Raoul. To Fantoma mučí. Při dramatickém crescendu nezvladatelné vášně - zuřivá žárlivost a palčivá láska - mohou všechny tři přivést k bodu, ze kterého není návratu.

Phantom of the Opera, USA, 2004, 135 min., české titulky, režie: Joel Schumacher, hrají: Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson...

Slonisko a Medvídek Pú

Slonisko a Medvídek Pú je třetím celovečerním filmem, který byl natočen na motivy populárních dětských knížek z pera spisovatele A. A. Milnea. K snímkům z produkce studia Disney patří také Tygrův příběh a Prasátko a jeho velký příběh.

Když jsou obyvatelé Stokorcového lesa jednoho rána probuzeni troubením, které nemůže mít na svědomí nikdo jiný než obávané Slonisko, vydávají se společně nebezpečnou stvůru polapit. Klokánek je však svými kamarády považován za příliš malého na to, aby mohl na dobrodružství vyrazit s nimi, proto se rozhodne pátrat na vlastní pěst - a s mnohem větším úspěchem.

Když se setká s malým a hravým Sloniskem Fufíkem, brzy pochopí, že tato zvířátka se ani zdaleka nepodobají příšerám ze strašidelných povídaček, které o nich slyšel, a že se Klokánkových přátel bojí přinejmenším stejně tak jako obyvatelé Stokorcového lesa "hrůzných" Slonisek. Klokánek a Fufík se rychle stanou dobrými přáteli a společnými silami začínají rozptylovat zbytečné obavy svých kamarádů a rodin.

Pooh´s Heffalump Movie, USA, 2004, 65 min., režie: Frank Nissen, hrají v českém znění: Jiří Knot, Ota Jirák, Tomáš Juřička, Šimon Štěpán, Jaroslava Brousková, Dalimil Klapka, Jaroslav Vlach, Naďa Konvalinková, Johana Krtičková...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám