Hlavní obsah

Filmové premiéry na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru film od tvůrců South Parku Team America: Světovej policajt, dorodružný film s Nicolasem Cagem Lovci pokladů a artový snímek Když Otar odešel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Team America: Světovej policajt

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film tvůrců seriálu South Park Treye Parkera a Matta Stonea. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět.

Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů.

Team Marica: Word Police, USA, 2004, režie: Trey Parker, Matt Stone, hrají: loutky - hlasy: Bian Bachar, Paul Louis, Alec Baldwin...

Lovci pokladů

Hrdina dobrodružného snímku Benjamin Franklin Gates obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Teprve Benovi se však podařilo sérii marných pokusů prolomit a konečně najít nejdůležitější vodítko k jeho nalezení - mapu ukrytou na zadní straně Deklarace nezávislosti. Když se ale o velkém objevu dozví jeho úhlavní nepřítel, je Ben postaven před velké dilema - pokud nezcizí nejcennější americký dokument sám, padne do rukou nebezpečného zločince.

Do víru Benova závodu s časem, nebezpečnou konkurencí a vládními agenty je postupně vtažen jeho kamarád a počítačový nadšenec Riley a okouzlující restaurátorka Národního archivu Abigail Chase. Společnými silami se musí pokusit zrealizovat jednu z nejnáročnějších loupeží všech dob a rozluštit 2000 let staré tajemství největšího pokladu v dějinách Ameriky.

National Treasure, USA 2004, 130 min., české titulky, režie: Jon Turteltaub, hrají: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Jon Voight, Harvey Kejtek...

Když Otar odešel

Francouzsko-belgický snímek Když Otar odešel citlivě vypovídá o vzájemných vztazích tří generací žen: dominantní babičky Eky, její dcery Mariny a vnučky Ady. Zatímco Marina se musí postarat o živobytí prodejem cetek na bleším trhu, Ada se věnuje studiu a její babička Eka se s dětinskou radostí upíná na občasné telefonáty svého milovaného syna Otara z daleké Paříže a na jeho dopisy, které jí za dlouhých večerů předčítá mladinká Ada.

V době, kdy babička tráví čas na venkově, se její dcera s vnučkou dozvědí, že Otar nečekaně zemřel. Ve snaze uchránit stařenku před šokem z odchodu zbožňovaného syna, se rozhodnou před ní tragickou zprávu zatajit. Stařenka tak nadále dostává Otarovy dopisy, jen netuší, že jejich skutečným pisatelem je Ada. Jednoho dne však stará dáma všechny překvapí svým náhlým rozhodnutím - chce odjet do Paříže vyhledat svého syna.

Depuis que Otar est parti, Francie, Belgie 2003, 102 min., české titulky, režie: Julie Bertuccelli, hrají: Esther Gorintin, Dinara Droukarova, Nino Khomassouridze, Temour Kalandadze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám