Hlavní obsah

Filmové premiéry: Líbánky, Letadla a Kick-Ass 2

Právo, Věra Míšková

Ozdoben Cenou za nejlepší režii v hlavní soutěži letošního MFF Karlovy Vary vstupuje ve čtvrtek do kin film scenáristy Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka Líbánky s Annou Geislerovou v hlavní roli. Celovečerní animovaný film Letadla přivádí na scénu práškovací letoun s velkým srdcem a rychlými křídly. O tom, že když chceš být superhrdina, jen kostým nestačí, je akční komedie Kick-Ass 2.

Upoutávka na film LíbánkyVideo: Falcon

 
Článek

Líbánky

Foto: Falcon

V hlavních rolích novomanželů v dramatu Líbánky uvidíme Aňu Geislerovou a Stanislava Majera.

Scenárista Petr Jarchovský a režisér Jan Hřebejk označují Líbánky za završení volné trilogie (Kawasakiho růže, Nevinnost, Líbánky) o odpovědnosti, o tom, že vlastní minulost člověka vždycky dožene, a také o tom, že v páru bývají ti morálně slabší muži. Tentokrát se na svatbu  zářícího páru vetře muž a nese s sebou dávné hříchy.

Líbánky, ČR 2013, drama, 98 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Aňa Geislerová, Stanislav Majer, Jiří Černý, Kristýna Fuitová a další.

Letadla

Upoutávka na film LetadlaVideo: Falcon

Z oblačných výšin světa filmu Auta přilétají Letadla, animovaný komediálně-dobrodružný snímek, ve kterém se představuje Prášek, práškovací letoun s velkým srdcem a rychlými křídly, jenž sní o tom, že se zúčastní nejúžasnějšího leteckého závodu kolem světa. V cestě mu stojí jen několik poněkud větších problémů - Prášek není tak docela stavěný pro závody a kromě toho má tak trochu strach z výšek.

Letadla, USA 2013, animovaný, 92 min., režie: Klay Hall, v českém znění: Kryštof Hádek, Petr Pelzer, Tomáš Racek, Martina Šťastná, Dana Černá, Jolana Smyčková, Vladimír Brabec a další.

Kick-Ass 2

Upoutávka na film Kick-Ass 2Video: CinemArt

Když chceš být superhrdina, jen kostým nestačí. V Kick-Ass to bolestivě na vlastní kůži pocítil Dave alias Kick-Ass. Díky jeho zápalu pro věc a úspěchu jedničky je tu pokračování. Přibyl v něm Jim Carrey jako maskovaný klaďas s vlčákem, jimž byste určitě nechtěli přijít do cesty.

Kick-Ass 2, USA 2013, akční komedie, 103 min., režie: Jeff Wadlow, hrají: Chloë Grace Moretzová, Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey, John Leguizamo a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám