Hlavní obsah

Filmové premiéry: Konečně doma, Město 44, Lovci a oběti a Cesta naděje

Právo, Věra Míšková

Animovaná komedie Konečně doma přivítá na Zemi docela vlídné mimozemšťany. Příběhy mladých lidí z nacisty okupované Varšavy za druhé světové války vypráví film Město 44. Skutečnými životními příběhy je inspirovaný nový český film Lovci a oběti. Russell Crowe jako herec i režisér představuje drama Cesta naděje z období po první světové válce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 12. týden

Článek

Konečně doma

Upoutávka na film Konečně domaVideo: CinemArt

Na Zemi dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali si nový domov. Ten jejich zničili nepřátelští Gorgové, kteří je pronásledují napříč vesmírem. Buvové jsou docela přátelští, nicméně začnou svůj nový domov předělávat k obrazu svému…

Konečně doma, USA 2015, animovaná komedie, 92 min., režie: Tim Johnson, v českém znění: Ondřej Brzobohatý, Ivana Korolová, Ladislav Cigánek, Vojtěch Hájek, Lucie Benešová a další.

Město 44

Upoutávka na film Město 44Video: CinemArt

Žijí své životy, jako by každý den měl být jejich posledním. Není to díky přemíře statečnosti nebo lehkovážnosti – tento postoj je přirozený s ohledem na skutečnost, které čelí. Píše se totiž rok 1944 a jejich příběhy se odehrávají v Němci okupované Varšavě. Tito polští studenti vnímají své zapojení do podzemního hnutí nejen jako vlasteneckou povinnost, ale také jako mladistvé dobrodružství, příležitost se pochlubit před vrstevníky a zapůsobit na dívky.

Město 44, Polsko 2014, válečné drama, 127 min., režie: Jan Komasa, hrají: Józef Pawłowski, Zofia Wichłaczová, Anna Próchniaková, Antoni Królikowski, Tomasz Schuchardt a další.

Lovci a oběti

Upoutávka na film Lovci a obětiVideo: A-Company CZ

Co dělat, když se člověk ocitne v nekonečné spirále dluhů? Jak si poradit s partičkou gangsterů? Jak vyřešit podraz drsného lichváře? Hlavní hrdina filmu Jakub se při řešení svých problémů dostane až za hranici zákona a v tu chvíli začíná jeho běh o život.

Lovci a oběti, Česko 2015, akční drama, 104 min., režie: Marcus Benois Tran, hrají: Martin Kraus, Tomáš Hanák, Jaromír Nosek, Veronika Freimanová a další.

Cesta naděje

Upoutávka na film Cesta nadějeVideo: Bontonfilm CZ

Australský farmář Joshua Connor se vydává na dalekou cestu, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel hroby svých tří synů. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení.

Cesta naděje, Austrálie/USA 2014, drama, 111 min., režie: Russell Crowe, hrají: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám