Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dukátová skála, S láskou Vincent či Všechny prachy světa

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Martin Dejdar hraje kastelána v pohádkovém příběhu Dukátová skála. Animované drama S láskou Vincent vychází ze slov van Gogha, že „může komunikovat pouze skrze své malby“. Ridley Scott natočil mysteriózní thriller Všechny prachy světa. Ke slavné Zkrocené hoře je přirovnáván britský film Na konci světa. Finále trilogie Labyrint má podtitul Vražedná léčba. Paříží bloudí hrdinka filmu Paula. Michail Baryšnikov s Anou Lagunovou tančí ve filmu Michail Baryšnikov: Prostor.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Dukátová skála

Trailer k filmu Dukátová skála

Na hradě a v podhradí Lukova se odehrává příběh skupinky dětí a jejich rodičů o hledání pokladu a vzájemné soudržnosti a lásky. Podle pověsti je kdesi na Lukově ukryt poklad ohromné ceny, ale dosud nikdo nenašel klíč k jeho objevení. Ten najde až čtrnáctiletý chlapec a se svými kamarády se vydá poklad hledat.

Dukátová skála, Česko 2018, 110 min., režie: Ján Novák, hrají: Martin Dejdar, Kateřina Brožová, Martin Zounar, Filip Blažek a další.

S láskou Vincent

Trailer k filmu S láskou Vincent

Scénář vznikl na základě 800 dopisů, které malíř napsal zejména svému bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh v depresi postřelí do hrudníku a o dva dny později, v 37 letech na následky zranění umírá. Film je kombinací hraného filmu a animace 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních děl.

S láskou Vincent, Velká Británie/Polsko 2017, 88 min., režie: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, hrají: Saoirse Ronanová, Aidan Turner, Helen McCrory, Douglas Booth a další.

Všechny prachy světa

Trailer k filmu Všechny prachy světa

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna a zoufalou snahu jeho milující matky Gail přesvědčit Johnova miliardářského dědečka, aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit.

Všechny prachy světa, USA 2017, 135 min., režie: Ridley Scott, hrají: Michelle Williamsová, Mark Wahlberg, Charlie Plummer, Christopher Plummer a další.

Na konci světa

Trailer k filmu Na konci světa

Johnny Saxby pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy se na farmu dostává atraktivní rumunský pomocník Gheorghe, začíná být Johnny konfrontován s emocemi, které nikdy dříve nepocítil.

Na konci světa, Velká Británie 2017, 104 min., režie: Francis Lee, hrají: Josh O´Connor, Alec Secareanu, Gemma Jonesová, Ian Hart a další.

Labyrint: Vražedná léčba

Trailer k filmu Labyrint: Vražedná léčba

Thomas vede svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit?

Labyrint: Vražedná léčba, USA 2018, 148 min., režie: Wes Ball, hrají: Dylan O'Brien, Dexter Darden, Thomas Brodie-Sangster, Rosa Salazarová a další.

Paula

Trailer k filmu Paula

Třicátnici Paulu po deseti letech opustil přítel. Rozhořčená žena, odmítající přijmout roli pasivní oběti, se náhle ocitá na ulici. Její cesta Paříží za novým nalezením nezávislosti a klidu je plná bizarních setkání.

Paula, Francie 2017, 97 min., režie: Léonor Serrailleová, hrají: Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon a další.

Michail Baryšnikov: Prostor

Trailer k filmu Michail Baryšnikov: Prostor

Švédský režisér Jonas Åkerlund natočil devětadvacetiminutový film o vysoce oceňovaném tanečním představení Place švédského choreografa Matse Eka, v němž účinkuje Michail Baryšnikov a Ana Lagunová. Tato taneční studie sleduje Ekovo téma zkoumání lidského těla a pohybů mistrovských tanečníků.

Michail Baryšnikov: Prostor, Švédsko, 2009, 30 min., režie:Jonas Åkerlund, účinkují: Michail Baryšnikov a Ana Lagunová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám